«Відстоюємо Незалежність» — історії сучасної боротьби на Українському Радіо Суми

«Відстоюємо Незалежність» — історії сучасної боротьби на Українському Радіо Суми

18 сер. 2022

22 серпня о 12:35 на Українському Радіо Суми стартує спецпроєкт «Відстоюємо Незалежність», присвячений Дню Незалежності України.

Читайте також: Нацвідбір на Дитяче Євробачення-2022 — встигніть подати заявку

За задумом радійців, цьогорічні ефіри будуть особливими, адже сьогодні про визвольні змагання розповідають не лише історики і краєзнавці, а й Герої України. Радіослухачі почують розповіді військових, волонтерів, медиків, журналістів та  аграріїв. Розпитуватимуть їх журналісти, які були у вирі подій та стали свідками, як українці відстоюють Незалежність. 

Андрій Букін - один з героїв проєкту. Фото з фейсбук-сторінки Андрія Букіна

Слухайте проєкт «Відстоюємо Незалежність» щодня о 12:35 та ввечері о 17:35 до 26 серпня.

Над проектом працювали редактори Українського Радіо Суми Валентина Москвіна, Валентина Погорєлова та Борис Майоров. Автори впевнені, що своєю роботою вони разом з героями передач не лише піднімають бойовий дух мешканців Сумщини, але і наближують нашу перемогу над ворогом.

«Українське Радіо Суми не припиняло роботу навіть у найстрашніші дні блокади. Ми працювали. Хтось — в евакуації, чергуючи ночами на новинній стрічці, а вдень, шукаючи чим зайняти малих дітей, поки начитуєш новини. Хтось — на місці, в офісі, монтуючи ці новини і прислухаючись чи гукає менеджер філії: "Повітряна тривога — усі в укриття!" Сьогодні про це розповідаємо з усмішкою, але у лютому-березні було не смішно. Тому, ми чітко знаємо як цього разу говоритимемо про Незалежність», — розповідає Валентина Москвіна.


Валентина Москвіна

«Я була в евакуації у батьків на Роменщині. Стійкий Інтернет тут є лише у спеціальному місці за хатою на пагорбі. Тому, люди майже не користуються соціальними мережами, месенджерами, тощо. Життя тут проходить під звуки радіо. А таких сіл в Україні тисячі. Тож розкажіть цим людям, що радіо помирає, не модне і не потрібне, — це не так», — додає Валентина Погорєлова.

Валентина Погорєлова

«Знаєте як приємно, коли військовий, який приїхав на декілька днів до родини, з передової, з пекла, відповідаючи на дзвінок, одразу погоджується прийти на ефір. Єдине, що просить: "Можна завтра? Я трохи до тями прийду..." А після ефіру — знову на передову», — ділиться враженнями від проєкту Борис Майоров.

Читайте також: #(Не)вдома. Відеографка Суспільне Суми Марина Селегень — про переїзд до Івано-Франківська та власний благодійний проєкт

 Слухати Українське Радіо Суми можна онлайн на сайті та на FM-частотах: 

  • Суми – 88,1
  • Білопілля – 91,6
  • Тростянець – 104,1
  • Конотоп – 104,6
  • Лебедин – 104,8
  • Шостка – 107,8
  • Охтирка – 88,9

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  телеграм-каналі; 

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  вайбер-каналі.