Діана Крахматова отримала державну нагороду — її сюжети про оборону Сумщини набирали мільйони переглядів

Діана Крахматова отримала державну нагороду — її сюжети про оборону Сумщини набирали мільйони переглядів

29 сер. 2022

До Дня Незалежності України Указом Президента України нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня Діана Крахматова – журналістка новин Суспільне Суми, яка після 24 лютого ні на день не припиняла знімати сюжети про події у Сумах та області:

 — за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку.


Читайте також: «Сприймаю це, як нагороду команді», — шефред новин Суспільне Суми Андрій Крамченков про орден «За заслуги» ІІІ ступеня

«Треба було працювати 一 ми йшли і працювали. Мені також, як і багатьом людям, було дуже страшно», — говорить Діана Крахматова.

«З початку повномасштабного вторгнення РФ Діана знімала сюжети про російську агресію. Попри досить тендітну фігуру Діана носила бронежилет і не боялася виїжджати у найбільш небезпечні місця Сумщини. Працювала на самому кордоні, під гул канонади. Її сюжети про оборону нашої області набирали більше 2 млн переглядів на Ютубі», розповідає шеф-редактор новин Суспільне Суми Андрій Крамченков.

Сама журналістка не вважає роботу у небезпечній обстановці чимось винятковим.

«На відзнаку заслуговує вся редакція, бо всі журналісти, оператори, режисери працювали із першого дня війни й всі ризикували, їздили за матеріалом під обстріли. Робота була спільною», 一 говорить Діана Крахматова.

 

Нагороди до Дня Незалежності також отримали:

 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  телеграм-каналі; 

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  вайбер-каналі.