Військовий рф зізнався у злочинах журналістам «Схем» — дивіться на Суспільному

Військовий рф зізнався у злочинах журналістам «Схем» — дивіться на Суспільному

2 вер. 2022

2 вересня о 20:35 в межах міжрегіонального інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» на телеканалі Суспільне Полтава дивіться новий випуск журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях»

Розслідувачі ідентифікували російського танкіста — військовослужбовця 15-тої так званої «миротворчої» бригади ЗС росії Станіслава Шматова, який на перехопленні СБУ розповідав родичам про заручників, катування та обстріли будинків мирних мешканців. Журналістам «Схем» вдалося зв’язатися із військовим, і під час розмови він розповів про ще одне вбивство цивільного, скоєне на території України. 

Читайте також: Інформаційний підсумок тижня — «Суспільне. Спротив» у вихідні

У розслідуванні журналісти встановили, де саме Станіслав Шматов перебував в Україні, відстежили рух його бригади та оприлюднили не опубліковані раніше записи розмов військовослужбовця з родичами. 

Які злочини вчиняє російська армія та як її розслідувати у містечках і селах, які поки що не звільнили ЗСУ? Відповіді — у новому випуску «Схеми: корупція в деталях» на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на усіх регіональних телеканалах Суспільного. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. З вересня проєкт виходить й у вихідні — з добіркою-дайджестом головних тем тижня у ранковий, денний та вечірній час. 

Програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом «Радіо Свобода», яка багато років поспіль робить розслідування та аналітику політичної корупції. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

o    Суспільне│Новини

o    телеграм-каналі; 

o    фейсбук-сторінці

o    інстаграм-сторінці; 

o    ютуб-каналі; 

o    вайбер-каналі.