UA: СУМИ — партнери фестивалю Оrganum’2019

UA: СУМИ — партнери фестивалю Оrganum’2019

12 кві. 2019

UA: СУМИ стали партнерами двадцять шостого фестивалю органної та камерної музики Оrganum’2019. Він проходить в Сумах з 23 березня по 14 квітня. У цьогорічному фестивалі беруть участь музиканти з України та Вірменії, а на сцені звучить орган, джаз, етно. Організатори фестивалю — громадське об’єднання “Органум”, яке з 1993 року провело в Сумах 56 міжнародних фестивалів органної, камерної та джазової музики.

“Я вдячний UA: СУМИ за підтримку, за їхнє серйозне ставлення до фестивалю. Ми співпрацювали з командою телеканалу й раніше, до створення Суспільного мовника. А зараз наше партнерство виходить на новий рівень”, — говорить організатор Оrganum’2019 Орест Коваль.

UA: СУМИ висвітлювали події фестивалю в інформаційних сюжетах, спілкувалися з організатором та учасниками Оrganum’2019 у ранковій студії. 

В рамках цьогорічного фестивалю вже відбулося чотири концерти. На сумській сцені виступили одеський камерний ансамбль Pracht-Ensemble, київський етно-гурт Kyiv Ethno Trio, вірменський органіст Арутюн Тагворян та органістка Анастасія Марушко і віджей Степан Сух (VJ SKH) із Одеси. Більшість концертів благодійні. Зібрані від продажу квитків гроші підуть на покриття витрат на проведення фестивалю, а решту передадуть благодійному фонду “Суми” й направлять на підтримку поранених на Сході.

12 та 14 квітня о 18:00 відбудуться заключні концерти фестивалю. Їх UA: СУМИ планує показати у записі на прийдешні свята.

12 квітня на сцену вийде ансамбль Kyiv Sax Quartet, заснований Заслуженим артистом України Юрієм Василевичем у 1985 році. В програмі прозвучать твори Баха, Моцарта, П’яццолли та інших відомих композиторів.

Закриватимуть Оrganum’2019 “Пори року” Петра Чайковського у виконанні джаз-ансамблю “Тріо Олексія Пєтухова”. Олексій Пєтухов — джазовий піаніст, аранжувальник, композитор, продюсер. “Пори року” Чайковського — це своєрідний музичний щоденник композитора, що зобразив дорогі його серцю епізоди життя та картини природи. Дванадцять п’єс в сучасному джазовому звучанні представлять цикл зовсім з іншого боку.

Подивитися концерти можна буде в ефірі телеканалу UA: СУМИ, а також на сторінках Сумської філії Суспільного в Facebook та YouTube. Дати та час показу уточнюються, стежте за програмою на сайті філії