Захисники й захисниці з Криму — у токшоу «Кримське питання» на Суспільному

Захисники й захисниці з Криму — у токшоу «Кримське питання» на Суспільному

14 жов. 2022

Про кримчан, які стали до лав Збройних сил України й боронять країну, — дивіться 15 жовтня о 20:00 на телеканалах регіональної мережі Суспільного* у новому випуску токшоу «Кримське питання»

Як зустріли повномасштабне вторгнення росії в Україну та чому не вагаючись взяли до рук зброю розкажуть в ефірі проєкту режисер кримськотатарського походження, автор фільмів «Хайтарма», «Кіборги», «Захар Беркут», «Додому», а зараз пресофіцер 206 батальйону ТрО Ахтем Сеітаблаєв та військовослужбовиця Олександра Рязанцева із позивним «Ялта», яка до 24 лютого працювала стилісткою.

Читайте також: Межі толерантності в часи війни: цикл інтерв’ю з представниками нацспільнот та корінних народів

Також у «Кримському питанні» візьме участь військовослужбовець, який не зрадив присязі у 2014 році на початку окупації Криму й продовжив службу на материковій частині України, Олександр Мазепа, а голова Ради ветеранів при Крайовій Раді українців Криму Сергій Вікарчук розповість про захист та підтримку ветеранів російсько-української війни. 

Читайте також: Відтінки України та нашої боротьби. Добірка історій про нацспільноти від Суспільного

Крім цього у новому випуску вийде інтерв’ю з командиром спецпідрозділу «Крим» Ісою Акаєвим. З ним ведуча Олеся Вакуленко обговорить навчання й ефективність підготовки захисників, структуру спецпідрозділу, в якому служать мусульмани різного етнічного походження, а також — про майбутнє Криму після перемоги.

Дивіться онлайн «Кримське питання» на сайтах регіональних телеканалів Суспільного, а запис — на ютуб-каналі Суспільне Крим. Попередні випуски проєкту «Кримське питання» були про таке: 

Нагадаємо, оновлене токшоу «Кримське питання» повернулося на екрани регіональних телеканалів Суспільного на початку серпня. Вперше телеглядачі побачили його у лютому, проте через повномасштабне вторгнення проєкт довелося тимчасово призупинити. Зараз над «Кримським питанням» працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Суспільне Крим — офіційний сайт телеканалу Суспільного Мовлення Суспільне Крим, всеукраїнського супутникового телеканалу, який мовить 24/7.

Крім Суспільне Донбас.