Лірика у непростий час — квартирник сумських музикантів на Суспільне Суми

Лірика у непростий час — квартирник сумських музикантів на Суспільне Суми

9 лис. 2022

Концерт-квартирник співачки BERAIA та об’єднання музикантів LELI ART GROUP увечері 4 листопада побачила вся Україна. Переглянути його у записі можна на ютуб-каналі Суспільне Суми.

Читайте також: Радіодиктант національної єдності-2022: як взяти участь

«Цього року квартирники на Суспільному отримали нове унікальне дихання, адже війна наклала свій відбиток всюди. Героїні квартирнику — професійні музиканти: музичне  об’єднання Leli Art Group та співачка BERAIA. Дівчата презентували авторську музику  та розказати про що думаю та мріють», — розповідає редактор проєкту Суспільне Суми Сергій Шаповалов.

 

Співачка та авторка пісень Анна Бераіа поєднує у своїй творчості лірику та етнічні мотиви. Повномасштабне вторгнення російських військ у лютому змусило її інакше дивитися на свою творчість.

«Коли відчуваєш, що в кожен момент може настати кінець, а я ще не те що не почала нічого робити, я навіть про це не задумалась. Мені це дало якийсь поштовх», — розповідає Анна Бераіа.  

LELI ART GROUP – команда професійних молодих музикантів на чолі з композиторкою Єлизавета Левченко.

«Коли я грала свою музику до війни, і коли я граю її зараз, то це зовсім інша музика. Коли граю твори, які створювала до війни, — вони про війну, начебто я це переживала тоді», — говорить Єлизавета Левченко.

У колективі також грають скрипальки Аліна Невельєнна і Ольга Ольховик та віолончелістка Дар’я Покутня.

Музиканти вперше спільно виступили у травні цього року у м. Суми. Тоді ж вони отримали перший зворотній зв`язок аудиторії: сумчани продовжували слухати музику навіть під зливою. Квартирник теж отримав чимало схвальних відгуків. 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  телеграм-каналі; 

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  вайбер-каналі.