Журналіст UA: СУМИ Олександр Бабуров став призером Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт

Журналіст UA: СУМИ Олександр Бабуров став призером Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт

24 кві. 2019

Журналіст UA: СУМИ Олександр Бабуров став призером Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт “Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади” у 2018 році. У номінації “Радіоматеріал” його передача “Тростянецька ОТГ: перші кроки” посіла 3-е місце.

Конкурс проводиться Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України разом із Програмою Ради Європи “Децентралізація і територіальна консолідація в Україні” та ГO “Інтерньюз-Україна”. Цього разу на Конкурс надійшло 269 робіт, з яких до фіналу пройшли 12. Переможці представляють Дніпропетровську, Житомирську, Закарпатську, Миколаївську, Одеську, Рівненську, Сумську області (по одному фіналісту), Хмельницьку — 2, Черкащину — 3 фіналісти.

“Важливість  проведення такого конкурсу безумовна. Українцям треба на конкретних позитивних прикладах роз’яснювати, для чого проводиться децентралізація. Мені дуже приємно, що на Сумщині такі приклади є! І ще більш приємніше, що вони є в інших регіонах країни, і не поодинокі. Це здорово!” — говорить Олександр Бабуров.

На UA: СУМИ він є керівником творчої групи програм радіо. На радіо Олександр Бабуров працює з 2006 року, веде прямі ефіри суспільно-політичного напряму, але водночас багато уваги приділяє культурно-мистецьким проектам — таким як “Радіопідмостки”, ”Сумщина моя” — альманах про історію краю, “Культрозвідка” — тижневик мистецьких подій в регіоні.

«Саша Бабуров має величезну кількість нагород, відзнак, гран-прі різноманітних конкурсів. Але він їх не рахує, а випробовує себе у нових формах і темах. Ця перемога стала своєрідним подарунком до його 55-річчя. І все ж його улюблений  жанр — радіотеатр і, відповідно, авторська програма “Радіопідмостки”. І хоч слухачі дипломів не роздають, вони відзначають якість програм своєю постійністю,” — сказала продюсерка Сумської філії Суспільного Оксана Кириленко.