«Пацієнти. Доступно про медицину» — історії боротьби з хворобами на Суспільному

«Пацієнти. Доступно про медицину» — історії боротьби з хворобами на Суспільному

18 січ. 2023

На ютуб-каналі Суспільне Суми стартував проєкт «Пацієнти. Доступно про медицину», виготовлений командою сум`ян.

Проєкт покликаний вустами героїв, лікарів і чиновників цікаво й доступно розповідати про медичну сферу: показати історії пацієнтів і їхніх близьких, нюанси хвороб та шляхів лікування, а крім цього — як забезпечена медикаментами Сумщина.

 

Читайте також: «Цей рік навчив нас тому, що можемо більше, ніж очікуємо», — як працювали діджитал-платформи Суспільне Суми у 2022 році

«Наші сюжети — про людей, які пережили або ще борються з хворобою. Наші експерти — терапевти, інфекціоністи, онкологи, фтизіатри зрозумілими термінами розказують про складні речі. Міські та обласні чиновники пояснюють механізми фінансування вузьких медичних галузей, субвенцій, закупівель препаратів та роботу фондів», — розповідає керівник команди проєкту Андрій Букін.

 

Одна із місій проєкту — інформувати про профілактику хвороб, шляхи їх лікування та стан медицини в регіоні загалом.

Команда відзняла сім серій проєкту про ВІЛ, онкологію, хворобу Лайма, вакцинацію, гепатит С, цукровий діабет та інсульти. Перші епізоди вже можна переглянути у списку відтворення на ютуб-каналі Суспільне Суми.

  

«Пацієнти. Доступно про медицину» один із проєктів, які були відібрані для реалізації на конкурсі «Створюй із Суспільним» у 2021 році. «Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  телеграм-каналі; 

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  вайбер-каналі.