Повернення кримських політв’язнів додому — «Кримське питання» на Суспільному

Повернення кримських політв’язнів додому — «Кримське питання» на Суспільному

4 лют. 2023

Україна працює над звільненням 150 кримських політв’язнів. Як повертати їх додому за умови відсутності дипломатичних зв’язків? З якими проблемами зіштовхуються родичі бранців та як впливає на кримчан вихід росії з міжнародних договорів із захисту прав людини — дивіться 4 лютого о 20:00 у токшоу «Кримське питання» на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення та на платформах Суспільне Крим

29 грудня росія запустила процедуру денонсації угод для припинення дії міжнародних договорів Ради Європи. Торік 16 березня російську федерацію офіційно виключили з Ради Європи після 26 років членства. Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) одноголосно ухвалила рішення про припинення участі росії 15 березня минулого року. 

Читайте також: «Куди приходить росія і московський патріархат — там закінчується свобода совісті», — інтерв’ю з Віктором Єленським у проєкті «Межі»

Як такі рішення можуть вплинути на звільнення кримських політв’язнів? Ведуча проєкту Олеся Вакуленко обговорить з експертами шляхи повернення з в’язниці кримських татар, яких переважно затримали або засудили за сфабрикованими справами, здебільшого, за двома статтями: приналежність до терористичних та екстремістських організацій або участь у так званих незаконних збройних формуваннях. 

Гостями ефіру «Кримського питання» цієї суботи стануть: 

  • Оксана Захтей, дружина політв’язня Андрія Захтея;

  • Тарас Малишевський, дипломат; 

  • Ігор Котелянець, голова «Об’єднання родичів політв’язнів»;

  • Олександр Павліченко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини.

Дивіться онлайн «Кримське питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, а запис — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Вперше телеглядачі побачили його у лютому, проте через повномасштабне вторгнення проєкт довелося тимчасово призупинити. Над «Кримським питанням» працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Суспільне Крим — офіційний сайт телеканалу Суспільного Мовлення Суспільне Крим, всеукраїнського супутникового телеканалу, який мовить 24/7.

Оперативні новини у соцмережах: 

— телеграм-канал;

— фейсбук-сторінка;

— інстаграм-сторінка;

— ютуб-канал.