“Виборчий округ: Співбесіда” — передвиборче ток-шоу з кандидатами-мажоритарниками в ефірі Сумської філії Суспільного

“Виборчий округ: Співбесіда” — передвиборче ток-шоу з кандидатами-мажоритарниками в ефірі Сумської філії Суспільного

24 чер. 2019

З 1 липня UA: СУМИ запрошують кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) на дискусію в прямому ефірі ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда”.

Восени 2018 року в ефірі регіональних філій Суспільного мовника стартувала суспільно-політична передача "Виборчий округ", завданням якої стало налагодження якісного діалогу між народними депутатами та їхніми виборцями, а також аналіз професійної діяльності депутатів.

Перед позачерговими парламентськими виборами регіональні суспільні мовники в новому форматі — “Співбесіди” — мають на меті надати інформацію про місцевих кандидатів у депутати-мажоритарники, їхні передвиборчі програми, дізнатися в учасників перегонів, як вони бачать вирішення болючих проблем регіону, аби виборці могли зробити виважений самостійний вибір.

 

У кожному випуску ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда” відбудеться дискусія з кандидатами в народні депутати України відповідного округу щодо їхньої мотивації, передвиборчої програми, компетентності та обізнаності з викликами регіону.

Регіональні команди Суспільного ведуть активну підготовку до старту програм: запрошують кандидатів, аналізують їхні передвиборчі програми, збирають запитання від експертів і місцевих мешканців.

За словами координаторки проєкту “Виборчий округ: Співбесіда” Олесі Вакуленко, регіональні команди Суспільного або запрошуватимуть усіх охочих кандидатів у депутати, або ж збиратимуть пропозиції експертів із середовища громадських діячів, журналістів, політологів. Чи зможуть філії UA: Суспільне мовлення запропонувати взяти участь у проєкті всім кандидатам, залежатиме від кількості охочих та числа округів у регіоні.

“Співбесіди з кандидатами у народні депутати – хто ще, крім Суспільного, може такі провести не з рекламною метою, не за гроші, а з єдиною метою – допомогти виборцям  зорієнтуватися, хто чого вартий і з якою метою насправді йде в політику? Чи знають кандидати округ, в якому балотуються і його проблеми та потреби людей, що знають про обов’язки  й повноваження депутата, чи усвідомлюють рівень відповідальності? Врешті-решт дуже показовими є відповіді на такі питання як "Чий Крим?", або "Чи повинна бути українська мова єдиною державною?"” — каже Оксана Кириленко, продюсерка UA: СУМИ.

Випуски “Виборчий округ: Співбесіда” стартують з 1 липня на регіональних суспільних телеканалах, у радіоверсії — на хвилях UA: Українське радіо, а також на діджитал-платформах філій Суспільного. Стежити за розкладом програм на UA: СУМИ можна на сайті філії.