Суспільне Суми — інформаційний партнер театрального фестивалю «Арт-Хвиля»

Суспільне Суми — інформаційний партнер театрального фестивалю «Арт-Хвиля»

18 тра. 2023

З 19 травня до 8 червня у Сумах відбуватиметься театральний фестиваль «Арт-Хвиля»Суспільне Суми інформаційний партнер фестивалю.

Глядачі побачать вистави двох київських та трьох сумських театрів. В одній з вистав зіграють актори Луганського академічного українського театру. Всі три сумські театри покажуть свої прем’єрні вистави.

«Вінстон Черчилль колись казав: "Якщо ми економимо на культурі, то за що ми воюємо?". Культурні події під час війни мають велике значення, бо дають людям мотивацію жити далі, попри всі жахливі події навколо. Для нас честь бути партнерами цього проєкту», говорить головний редактор Суспільне Суми Андрій Крамченков.

Читайте також: Наслідки геноциду кримськотатарського народу та відновлення справедливості — у спецефірі від Суспільне Крим

«Особливим цей фестиваль робить те, що він відбувається у такі складні часи. Наша мета підтримати місцевих любителів театру, дати їм надію, що яскраве культурне життя обов’язково повернеться, а відвідати його варто тому, що ми, як завжди, привезли для наших глядачів кращі українські вистави», розповідає  арт-директор фестивалю Володимир Нянькін.

Відкриватиме фестиваль Олеся Жураківська із моно-виставою «Усі найкращі речі», яку дуже часто порівнюють із стендапом — через особисте виконання на сцені і неперевершений гумор. Закриватиме фестиваль вистава «Непередбачена зупинка», де у головній ролі грає Народний артист України Євген Нищук. Постановка — любовний детектив із цікавими режисерськими знахідками Народного артиста України Тараса Жирка. Більше про цьогорічний театральний фестиваль у Сумах організатори розповіли в інтерв`ю Суспільному.

 

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: