Телеканал UA: СУМИ запрошує на перегляд фільму про Олега Сенцова

Телеканал UA: СУМИ запрошує на перегляд фільму про Олега Сенцова "Етапом через пів Землі"

12 лип. 2019

UA: Суспільне мовлення долучиться до всесвітнього дня солідарності з Олегом Сенцовим #SaveOlegSentsov. До дня народження режисера всі регіональні телеканали Суспільного транслюватимуть документальний фільм "Етапом через пів Землі" виробництва "Громадського".

Стрічка вийде в ефір регіональних телеканалів Суспільного 13 липня о 14:30. Вона розповідає про українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка, їхнє затримання в Криму й шлях до російських колоній.

Сенцова та Кольченка утримували в СІЗО в Москві, судили в Ростові, перевозили етапами на Урал й аж до російської Арктики. Автори фільму підрахували, що на двох вони проїхали майже 20 тисяч кілометрів — це половина шляху довкола світу. Для них ця подорож триває винятково Росією. І тільки в’язницями.

Знімальна група "Громадського" побували в ключових містах на шляху їхнього етапу та дізналася, у яких умовах утримують політв’язнів та які люди опікуються їхніми долями там, куди так і не допустили українських консулів, куди й донині складно дістатися адвокатам.

Також Сумська філія Суспільного влаштує офлайновий показ документального фільму. Він відбудеться 13 липня о 18:00. Вхід вільний.

“Було чимало варіантів, як саме нагадати сумчанам про Олега Сенцова. Зупинилися на показі фільму про його історію. Як на мене, це не лише можливість дізнатися більше про незаконно ув’язненого українського кінорежисера, а й поділитися думками наживо у невимушеній атмосфері. Двері UA: СУМИ завжди відкриті для конструктивного діалогу. Тож, запрошуємо”, – говорить Христина Бондаренко, лінійна продюсерка ТБ UA: СУМИ.