ОВК додала Мішеля Терещенка до списку передвиборної агітації на UA: СУМИ

ОВК додала Мішеля Терещенка до списку передвиборної агітації на UA: СУМИ

12 лип. 2019

Сьогодні, 12 липня, ОВК №157 внесла зміни до протоколу жеребкування та надала час для політичної агітації на телеканалі Суспільного UA: СУМИ Мішелю Терещенку.

Нагадаємо, 11 квітня виявилося, що кандидат у народні депутати від одномандатного округу Мішель Терещенко був відсутній у списку жеребкування на розміщення на UA: СУМИ передвиборної агітації за рахунок держбюджету.

Згідно з постановою ЦВК №342 від 23.04.2014 саме ОВК шляхом жеребкування визначають порядок розміщення на регіональних телеканалах Суспільного політичної агітації партій і кандидатів у депутати. Cписки кандидатів в народні депутати та партій для проведення жеребкування надаються Центральною виборчою комісією.

“Суспільний мовник UA: СУМИ виступає виключно як майданчик для розміщення політичної агітації за рахунок держбюджету. Ми надаємо всім партіям і кандидатам рівні умови виходу в ефір, згідно із рішеннями ОВК. Без протоколу ОВК ми не маємо права надати жодному кандидату час для агітації в ефірі. Однак ми зв’язалися з паном Терещенком і ОВК для якнайшвидшого виправлення ситуації. Наразі необхідні зміни ОВК внесені і ми чекаємо Мішеля Терещенка в ефірі UA: СУМИ 13 і 19 липня”, — каже менеджер UA: СУМИ Олександр Такул.

Постановою Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 157 № 88 від 11.07.2019 року внесено зміни до постанови ОВК № 157  від 4 липня 2019 року “Про затвердження затвердження розподілу ефірного часу серед політичних партій та кандидатів у народні депутати України”, якою затверджено ефірний час для кандидата в народні депутати Мишеля Терещенка, а саме на 13 липня 2019 року з 21:45 до 21:55 та 19 липня 2019 року о  21:34 до 21:44.

Нагадаємо: Мішель Терещенко був запрошений і 3 липня взяв участь у програмі "Виборчий округ: Співбесіда" токшоу регіональних філій Суспільного, де до дискусії у прямому ефірі запрошуються кандидати у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників).