Cпецпроект «Ти є Суми»: як це було

Cпецпроект «Ти є Суми»: як це було

13 вер. 2019

До Дня міста Суми, 2 вересня, команда ранкового шоу UA:СУМИ провела особливий прямий ефір під девізом «Ти є Суми». Студію облаштували просто неба у центрі Сум на Покровській площі.

Образ кожного міста залежить від людей, які у ньому живуть. Тому автори спецпроекту вирішили запросити всіх сумчан до створення свята у прямому ефірі.  До студії завітало багато цікавих людей, котрі роблять рідне місто яскравим, сучасним та неординарним.

Знімальна група почала свою роботу о 8-й ранку: створили два знімальних майданчика, підготували обладнання, налаштували звук.



О 10-й годині програма вийшла у прямий ефір з трансляцією на сайті UA:СУМИ та на digital-платформах каналу: у YouTube і Facebook. Перед стартом всі немало хвилювались



Протягом трьох годин у відкритій студії танцювали, співали, малювали, розповідали цікаві історії.

Першим до ефіру завітав театр танцю «Артес» з незвичайною та динамічною руханкою. 


Майже одночасно з ними на Покровську площу прибули юні художники, щоб намалювати портрет  міста Суми. 



Учасники проекту «Костюмована екскурсія» розповіли про цікаві сторінки історії міста та про відтворення костюмів, котрі носили у Сумах у давнину. 

Про історію міста також говорили із гостем програми істориком Олегом Корнієнко, а про розвиток сучасних Сум з письменником Владиславом Івченко.

У святковому ефірі провели захопливі майстер-класи. Будь-хто міг навчитись користуватись обладнанням для фаєршоу, танцювати бачату та перевтілюватись у міма.

 

Тетяна та Володимир Нянькіни в ефірі UA:СУМИ розповіли про еко-перформанс  та виставу, які їх родинний театр проводив до Дня міста 

Спеціальним гостем ефіру став гурт "Антитіла", який приїхав у Суми з концертом.

Неабияку увагу сумчан привернули атлети, котрі просто на знімальному майданчику встановили рекорди з підйому гирь:

  •         Сергій Нечепоренко здійснив підйом Луриха з двома гирями вагою по 32 кг кожна. Раніше він вже мав 5 рекордів України. 

  •         Ярослав Савчук підняв дві гирі дном до верху, кожна з них по 48 кг. Цей рекорд став шостим у його спортивній кар`єрі.  

  •         Денис Гончаров однією рукою підняв гирю вагою 65 кг, яка дорівнювала його власній вазі. Він вже в 13-те став рекордсменом України. 

Події «у студії» чергувались із прямими включеннями з різних святкових локацій міста. Журналісти показали сумчанам Таємний ринок, бібліотеку під відкритим небом, фестиваль вуличної їжі, ТОП-5 найцікавіших місць Сум, підбірку музеїв та ще багато цікавинок.

Ранкова команда не один тиждень напружено працювала, щоб підготувати шоу. А під час ефіру кожен викладався на всі 100 відсотків.

"Я радію, що наша команда вкотре показала що ми одне ціле. Запам`ятається цей етер людьми, дружньою командою та моїм феєричним падінням у фонтан під час завершального стенд-апу", - розповів ведучий Сергій Шаповалов.




«Підготовка була шаленою, але результат виправдав очікування. Завжди є моменти, які потрібно доопрацьовувати, але таких було мало. І це тішить. Мені ефір запам’ятався запальною бачатою, гуртом "Антитіла" та шаленою енергетикою і від нашої команди, і від творчих колективів. Далі-більше!», - поділилась враженнями лінійна продюсерка UA:СУМИ, ведуча Христина Бондаренко.

«Три години прямого ефіру з центру міста пролетіли на одному подиху, бо це були три години емоцій, інтерактиву з людьми, майстер-класів, інтерв’ю та справжнього свята. Тішуся, що це стало вже чудовою традицію, розпочинати вересень та осінь по-святкому разом з жителями міста Суми», - додала ведуча Маргарита Лисенко




«Для цього ефіру ми використали 7 камер, дві з яких довелось орендувати. Вперше працювали з портативною камерою, котра забезпечує пряму трансляцію. Її привезли з Києва спеціально для спецпроекту «Ти є Суми». Вона суттєво оживила наш ефір, дозволила працювати на багатьох локаціях. Ми вперше мали справу з таким обладнанням, і у нас все вийшло. На зйомках шоу були задіяні всі наші оператори. Звісно, прямий ефір без несподіванок не обходиться. Як завжди, за пару хвилин до початку щось не працює, і ніхто не знає чому. Але ми подолали технічні проблеми і  вийшли в ефір», - розповів оператор-постановник Андрій Геращенко.

 «Ми робимо такі проекти в основному на ентузіазмі. Телеканал не має ні спеціального обладнання, ні достатнього штату для подібних трансляцій. Але команда прагне робити для сумчан цікаві ефіри, творити,  рости, розвиватись. І нам таки вдається робити майже неможливе. Кожного разу ми вдосконалюємось, вчимось на помилках. Цього року шоу до Дня міста було більш складним, ніж минулого: мало прямі включення та багато заходів на Покровській площі. Чим більше складних ефірів ми проводимо, тим краща взаємодія всередині команди. Це підштовхує робити ще більш складні та цікаві проекти», - підсумував головний режисер Руслан Ніколенко.