Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

15 кві. 2020

Під час карантину філії Суспільного змінюють свою повсякденну роботу й реалізують у спецпроєктах, які з’явилися у відповідь на виклики пандемії коронавірусу, нові формати співпраці. 

«Цінність Суспільного мовника стає всім зрозумілою в часи викликів. Завдяки мережі регіональних філій Суспільне озвучує голос країни: ми об’єднуємося, оперативно висвітлюємо проблеми й ділимося перемогами, спільно шукаємо рішення та підтримуємо одне одного. Регіональні дирекції налагоджують взаємодію в межах міжрегіональної платформи відповідно до Концепції регіонального мовлення», — прокоментував член правління, відповідальний за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

Міжрегіональна платформа — система централізованого накопичення та поширення контенту, що передбачає три формати його створення:

  • «одні для всіх» — коли одна філія самостійно виробляє програмний продукт для спільної міжрегіональної платформи;
  • «усі для всіх» — коли всі філії разом створюють спільний програмний продукт;
  • «самі для себе» — коли кожна філія працює над власним продуктом.

Важливими спільними проєктами стали релігійні трансляції, що допомагають вірянам різних конфесій молитися разом, залишаючись удома в умовах карантину. Першим проєктом «одні для всіх» стала трансляція наживо UA: БУКОВИНА на регіональні філії Суспільного недільної літургії з храму Покрови Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії в Чернівцях 22 березня. Тоді ж UA: ВОЛИНЬ показувала на цифрових платформах богослужіння зі Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ Луцька. 

Уже з 27 березня філії Суспільного розпочали щотижневі трансляції богослужінь, які готують команди UA: ПЕРШИЙUA: КУЛЬТУРА і UA: КРИМ

«У фейсбуці одна користувачка опублікувала відео, на якому її 89-річна бабуся переглядає релігійну трансляцію, організовану командою Суспільного в Києві й показану в ефірі телеканалу UA: ЧЕРКАСИ. Для цього Суспільне на національному та регіональному рівнях і робить релігійні трансляції. На Великдень ми також закликаємо всіх вірян залишатися вдома, адже й регіональні, і національні команди готуються до трансляцій нічних богослужінь», — розповіла Марія Фрей.

Другою спеціальною трансляцією у форматі «одні для всіх» стала телешкола, що виходить на екрани регіональних каналів Суспільного з 13 квітня. Щоб трансляцію уроків побачили школярі у всіх регіонах, команда UA: КИЇВ завантажує записи, оформлює відповідно до вимог Суспільного та передає всім регіональним каналам мовника, отож уроки для 11-го класу в той самий час бачать у кожній області України.

«Силами UA: КИЇВ ми адаптуємо уроки для одинадцятикласників, які виготовляє МОН, під ефірні та редакційні стандарти Суспільного. Аби зранку школярі могли ввімкнути будь-який регіональний канал Суспільного й побачити заплановані уроки, працюємо над ними вночі. Через карантинні обмеження є певні складнощі, але сподіваюся, ми впораємося. Адаптовані уроки вже з нашого ефірного комплексу транслюють на всі регіональні філії», — розповів продюсер UA: КИЇВ Максим Кошелєв.

Не менш важливою спільною роботою філій стала підготовка включень із регіонів у межах марафону «На карантині», який виходить щобудня на всіх телеканалах Суспільного мовника. Ця робота має формат «всі для всіх»: коли до спільного ефіру долучаються команди з усіх регіонів. Саме за такою схемою розпочалася підготовка до запуску міжрегіонального ранкового шоу, для якого матеріали збирають усі регіональні підрозділи, а в ефір виходять із єдиної сучасної студії.

«Саме в проєкті «На карантині» ми побачили, наскільки великою конкурентною перевагою є розгалужена мережа Суспільного в регіонах. Показники перегляду марафону, які й далі зростають, це підтверджують. В умовах ускладненого пересування між областями наша команда має велику мобільність. Саме робота наших регіональних журналістів робить щоденні ефіри такими динамічними й насиченими. Я вдячний усім за співпрацю», — зазначив член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін

Нагадаємо, під час карантину, оголошеного через загрозу поширення коронавірусу в Україні, найрейтинговішими проєктами на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ стали прямоефірний марафон «На карантині» та трансляції богослужінь на вихідних.