Телеканал UA: СУМИ взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

Телеканал UA: СУМИ взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

1 чер. 2020

До Дня захисту дітей команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спецпроєкт «Через карантин», у якому діти та підлітки розповідають про нові вміння, які опанували під час карантину. 20 коротких відео транслюються в ефірі на та сторінках у соцмережах регіональних суспільних мовників 30 травня — 2 червня.

Команда UA: СУМИ створила відео про Михайла Грищенка, який на карантині став фіналістом фестивалю «Чілдрен кінофест».

Фотографувала Альона Гайдукова

«Це була крута й тепла зйомка, від якої ми з відеографкою Альоною Гайдуковою отримали багато задоволення. Талановитий герой і квартира-студія нас приємно вразили. Це той випадок, коли ти й далі стежитимеш за своїм героєм та його новими звершеннями й щиро радітимеш за нього», — розповіла журналістка UA: СУМИ Маргарита Лисенко.

До спецпроєкту також долучилися команди UA: БУКОВИНАUA: ВОЛИНЬUA: ДОНБАСUA: КАРПАТИUA: МИКОЛАЇВUA: ЖИТОМИРUA: ПОДІЛЛЯ та UA: ЧЕРКАСИ. Регіональні філії зняли 17 історій, а ще три — у Києві.

«Карантин став поштовхом до нового підходу, як реалізувати проєкти. Особливо хочу відзначити команду UA: БУКОВИНА — вони взяли на себе графічне оформлення й зняли п’ять історій дистанційно. Зібрані історії надихають, хочеться переглядати їх знову й знову. Усе це вдалося завдяки злагодженій роботі регіональної команди під час карантину. Надзвичайно вдячна колегам! Також завдяки діджитал-команді короткі версії можна буде подивитися на фейсбук-сторінках регіональних філій. А повну версію міжпрограмок — на ТБ і ютубі регіональних каналів Суспільного. Далі буде», — зазначила Катерина Жуліна.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Нам хотілося підтримати ініціативи дітей, що в умовах карантину знайшли сили на розвиток та удосконалення. Оптимізм та віра у власні сили  допоможуть пережити важкі часи і — хто знає — можливо саме завдяки пережитому досвіду у час карантину буде винайдена вакцина, що колись врятує людство», — каже виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

Нагадаємо, розпочала роботу Дитяча академія суспільного мовлення — PMA Juniors для дітей та підлітків 12–14 років, яких цікавить тема медіа.