«Street Cхід» — прем’єра в ефірі Суспільного

«Street Cхід» — прем’єра в ефірі Суспільного

16 вер. 2020

Уже завтра, 17 вересня, о 18:40 в ефірі UA: СУМИ стартує проєкт «Street Cхід». Він увійшов до переліку програм, що перемогли на відкритому конкурсі ідей «Створюй із Суспільним» торік.

«Street Cхід» — проєкт, який познайомить глядача з Донбасом через стріт-арт. Команда програми готує 12 випусків, у яких розповість про графіті й мурали великих і малих міст Луганщини та Донеччини.

Читайте також: Суспільне розвінчуватиме міфи про Донбас

«Тут є цікаві, творчі та амбіційні художники, відомі на весь світ. Вони обрали творити в себе вдома — на Донбасі. Їм удається розмалювати буденність яскравими кольорами й показати, що міста сходу України — різні, не схожі між собою, кожне зі своєю харизмою та ідеєю. Для того щоб відчути й побачити місцевий колорит і цікавинки, не обов’язково йти до музею чи записуватися на екскурсію. Можна пройтися містом і відвідати вуличні галереї просто неба. У проєкті «Street Cхід» пропонуємо глядачам маршрути таких мандрівок, розповідаємо про кожен мурал, його ідею і те, як він створювався», — коментує авторка й ведуча проєкту «Street Cхід» Ріта Карпенко.

У тревел-форматі автори проєкту покажуть найцікавіші об’єкти стріт-арту Сєвєродонецька, Слов’янська, Краматорська, Маріуполя й інших міст неподалік лінії розмежування, які нині недоступні для туристів, зокрема Авдіївка, Золоте та Гірське. Героями «Street Cхід» стануть митці й автори муралів, місцеві мешканці Донбасу.

Читайте також: «Еко-люди» — новий проєкт в ефірі регіональних телеканалів Суспільного

«Цей формат дасть змогу цікаво, динамічно й пізнавально подивитися на міста Донбасу, відкинувши стереотипи. Попри війну на Донеччині та Луганщині теж відбуваються культурні процеси, тут працюють митці, чиї твори відомі й за межами України. Команда «Street Cхід» проклала маршрути містами так, щоб кожен із нас міг поїхати туди й за кілька годин оглянути найцікавіше з вуличного мистецтва. Запрошуємо глядачів Суспільного до мандрівки маловідомим Донбасом», — каже т. в. о. продюсера UA: ДОНБАС Олександр Марченко.

Нагадаємо, у вересні в ефірі регіональних філій вийшли нові проєкти «Роздивись»«Еко-люди» та «12 міфів про Донбас».