UA: СУМИ запускає токшоу «Виборчий округ. Місцеві»

UA: СУМИ запускає токшоу «Виборчий округ. Місцеві»

2 жов. 2020

Токшоу «Виборчий округ. Місцеві» з`явиться в теле- й радіоефірах всіх регіональних філій Суспільного на початку жовтня. На телеканалі UA: СУМИ програма почне виходити з 12 жовтня. До дискусії в прямому ефірі Суспільне Сумщини запрошуює кандидатів на пости міських голів і депутатів місцевого самоврядування.

«Сумська філія стартуватиме з проєктом на тиждень пізніше, ніж інші регіональні філії  — з 12 жовтня. Це пов‘язано із захворюваністю на COVID-19 в колективі і тим, що філія з 1 жовтня на карантині. Наразі ми активно готуємось до старту публічних співбесід з кандидатами до місцевих рад, напрацьовуємо довідкові матеріали та проводимо перемовини з потенційними учасниками програм», — розповідає продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

Читайте також: Суспільне пояснює, як не помилитися з бюлетенями на виборах

Публічні співбесіди з кандидатами дивіться на UA: СУМИ в будні о 19:15 після підсумкового випуску новин, а також — у повторі о 12:10 у радіоверсії на хвилях UA: Українське радіо. Суми.

Журналісти Суспільного допомагатимуть виборцям розібратися з програмами кандидатів і перевірятимуть учасників перегонів на знання місцевих проблем та розуміння повноважень місцевого самоврядування.

«Наша місія особливо цінна в період виборів, коли з екранів валяться джинса й замовні маніпулятивні матеріали. На Суспільному ми гарантуємо незаангажованість, наші журналісти не виконують нічиїх замовлень і не погоджують запитань. Це може комусь не подобатися, але лише в нас — рівні умови для всіх кандидатів. Суспільне — це єдиний незалежний мовник, що керується інтересами наших глядачів і слухачів», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям та регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

У межах «Виборчого округу. Місцеві» ведучі озвучать коротку довідку про учасників перегонів та поставлять запитання від редакторської групи й місцевих мешканців, дізнаються плани кандидатів щодо найбільших викликів регіону. Також кожен учасник матиме одну хвилину на самопрезентацію.

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіонах щовечора на Суспільному

«Місцеві вибори — це про масштаби країни й локальний вплив. Оскільки явка на місцеві вибори зазвичай нижча, то одне з наших завдань — донести їхню важливість в умовах децентралізації. Саме тому Cуспільний мовник так багато уваги приділятиме місцевим виборам на всіх своїх платформах. Для нас також буде викликом висвітлення власне дня виборів в умовах погіршення епідеміологічної ситуації, тому ми вибудовуємо наші виробничі процеси так, аби всі філії мали змогу здійснювати свою роботу безпечно та якісно», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці матимуть змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже три сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за сто днів після виборів.