«Театри України» — замальовки про театри різних регіонів на Суспільному

«Театри України» — замальовки про театри різних регіонів на Суспільному

29 бер. 2021

До Всесвітнього дня театру всі регіональні телеканали Суспільного показали міжпрограмні замальовки «Театри України». З 27 березня і протягом усієї весни в ефірах Суспільного розповідатимуть про театри кожного регіону з цікавими фактами з історії театрів, їхніх будівель та вистав. 

У Сумах у Всесвітній день театру мала б проходити велика театральна подія —  VІІІ Міжнародний театральний фестиваль «Чехов-фест». Але після відкриття і двох перших спектаклів місто потрапило до «червоної зони». Доки глядачі очікують завершення карантину, команда UA: СУМИ підготувала для них розповіді про два сумські театри — Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії імені М. С. Щепкіна та Сумський обласний театр для дітей та юнацтва.

 

«Суспільне Суми є багаторічним партнером театрального фестивалю “Чехов-фест”. Минулого року він не відбувся через карантин. Відтак восьмого фесту глядачі чекали два роки. І ми його таки відкрили. Але вісімка, схоже, перевернулась у позицію нескінченності й червона зона змушує переносити всі фестивальні вистави, а також прем‘єри, які підготували сумські театри до Дня театру. Тож радо презентуємо наші театри всій Україні, бо зустрітися наживо  з глядачами вони зараз не можуть», — розповідає продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

Також 27 березня в ефірі UA: СУМИ вийшло інтерв`ю з театральним режисером Антоном Меженіним.

 

На хвилях UA: Українське радіо: Суми напередодні  Всесвітнього дня театру говорили про проблеми, з якими сьогодні стикаються театри регіону. В ефір вийшли дві програми, присвяченій роботі театрів в умовах каранину. Їх можна слухати у запису.

Як театри Сумщини працюють і виживають в умовах карантину? 

Як вплинув карантин на роботу і репертуар аматорських театрів?

Нагадаємо, місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.