«Під прицілом» — новий сезон журналістських розслідувань на UA: СУМИ

«Під прицілом» — новий сезон журналістських розслідувань на UA: СУМИ

5 тра. 2021

На телеканалі UA: СУМИ вийде новий сезон програми журналістських розслідувань «Під прицілом». Прем`єра відбудеться 6 травня о 19:55 в ефірі UA: СУМИ, на сайті та на ютуб-каналі мовника. 8 травня першу серію нового сезону «Під прицілом» покажуть всі регіональні телеканали Суспільного о 19:45 (UA: ЗАКАРПАТТЯ о 20:15).

Читайте також: «Брехня від політиків. Перевірка» — фактчекінг заяв політиків в ефірі UA: СУМИ

Сумський проєкт «Під прицілом» став одним із шести, які були відібрані для реалізації на конкурсі «Створюй із Суспільним. Розслідування». У конкурсі брала участь досвідчена команда, яка добре зарекомендувала себе у співпраці з Суспільним два сезони поспіль.

«Цього року в нас 6 найкращих команд розслідувачів з усієї країни. З юридичною експертизою нам допомагає Інститут розвитку регіональної преси. Впевнена, що ми отримаємо цікаві матеріали, які пожвавлять інформаційні простори як в регіонах, так і на національному рівні», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей.

Перша серія нового сезону «Під прицілом» присвячена актуальному для Сум питанню.

«Про те, як був створений, націоналізований, а потім  приватизований найбільший у  Сумах машинобудівний завод, як він розвивався і чому опинився у важкій кризі дивіться у першій серії нового сезону програми журналістських розслідувань «Під прицілом», розповідає авторка проєкту Олена Адаменко.

Також 6 травня стартує проєкт команди розслідувачів із Черкащини «Лакмус». Регіональні філії Суспільного, зокрема UA: СУМИ, транслюватимуть першу серію цього розслідування у суботу, 9 травня о 19:45 (UA: ЗАКАРПАТТЯ о 20:15).

«Тепер ми можемо сказати, що Суспільне на повну виконує одну з найголовніших своїх функцій, як на мене, функцію підтримки розслідувальної журналістики в України. Ми всі з вами знаємо, але часом забуваємо, що корупція — це не лише злочини на державному рівні, вона пронизує і руйнує усі рівні суспільних відносин. Регіональні розслідування — це спосіб допомогти жителям областей не помилятися, обираючи владу, не платити за те, за що уже заплатили з бюджету, оцінити вартість, здавалося б, маленьких регіональних помилок і зловживань. Шість нових проєктів у регіонах — це лише початок», — зазначила шеф-редакторка творчого об’єднання розслідувань Інна Білецька.

Нагадаємо, «Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення. 1 грудня 2020 року вперше було оголошено відбір проєктів журналістських розслідувань.

Конкурс проєктів журналістських розслідувань для виробництва і трансляції на регіональних телеканалах Суспільного був оголошений вперше минулого року в грудні. У лютому стали відомі назви шести проєктів-переможців, зокрема сумський проєкт«Під прицілом». Ще п’ять ідей команда Суспільного відібрала у довгий список. Для їх виробництва мовник залучатиме додаткове фінансування, в тому числі й донорську підтримку.

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці з Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення.

Нагадаємо, UA: СУМИ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. 

Оперативні новини Сумської області шукайте на діджитал-платформах:  

o Суспільне│Новини

o фейсбук-сторінці

o інстаграм-сторінці; 

o ютуб-каналі; 

o телеграм-каналі.