Чи можливий вплив на місцях на природніх монополістів? Дебати Суми

8 жов. 18:00


Державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг здійснює НКРЄКП: створює правила гри на ринку, а також повідомляє Антимонопольний комітет про виявлені антиконкурентні практики. Більше ніж півроку показання газових лічильників не враховують у платіжках. Якщо весною споживачі скаржилися на занижені показники, то влітку рахунки почали надходити із завищеною вартістю та не відповідають переданим показникам лічильника. Наскільки спроможна влада на місцях в повному об’ємі впливати на природніх монополістів: контролювати їх та запобігати порушенню законодавства? Як саме має відбуватися контроль суб’єктів природніх монополій та як він фактично здійснюється на сьогодні?

Дискутують: Володимир Єщенко, начальник управління захисту споживачів Держпродспоживслужби у Сумській області Олексій Пархомчук, громадський інспектор з питань житлово-комунального господарства, член громадської ради при Сумській ОДА

Цей медіа продукт став можливим завдяки підтримці Посольства США в Україні. Точки зору, які були тут виражені, належать авторам і не обов’язково відображають точки зору Посольства США в Україні.

Інші випуски
Більше відео