Акціонери Сумського машинобудівного об‘єднання шукають примирення

22:26, 13 лют. 2019
 
Акціонери Сумського машинобудівного об‘єднання шукають примирення

У Господарському суді Сумської області сьогодні розглядалася справа за позовом одного з акціонерів Сумського НВО до машинобудівного об’єднання. На самому початку засідання представник позивача вийшов з клопотанням.

«Наразі ведуться перемовини між позивачем та відповідачем щодо врегулювання спору в досудовому порядку, у зв’язку з необхідністю більшого часу сторонам для того, щоб досягти всіх домовленостей, ми просимо оголосити перерву в судовому засіданні до 25.04.2019р», – каже представник позивача Сергій Противень.

«Дійсно, на сьогодні проводяться перемовини і не виключена можливість врегулювання цього спору в позасудовому порядку, тому вважаю, що клопотання обґрунтоване і також не заперечую стосовно даного строку», – сказав представник відповідача Олександр Танчик. 

За рішенням суду – розгляд справи відкладено на 11:00 27-го лютого. 

 

За словами судді-спікера господарського суду Сумської області Юлії Джепи, вперше цей позов надійшов до суду у 2013 році.

«Тоді до суду звернувся Great Station Properties, він є акціонером «Сумського МНВО», з вимогою скасувати рішення наглядової ради товариства, які відповідно оформлені протоколами і якими, на їх думку було схвалено значні правочини», – каже суддя-спікер.

Значний правочин – це укладення договорів, які за ринковою вартістю перевищують 25% активів Сумського об’єднання. Про які саме операції йдеться у позові представники позивача і відповідача відмовились коментувати. Зазначимо, панамську компанію «Грейт Стейшн Пропейтіз» пов’язують з Лук’яненком-молодшим – Володимиром Лук’яненком та Вадимом Новинським (Засновники СМНВО). Зазначена панамська кампанія володіє акціями кіпрської фірми «Стремвол Холдінгс Лімітед» яка володіє майже 84% акцій «Сумського НВО» (Сайт СМНВО ).

Нагадаю, 5 жовтня Високий суд Англії та Уельсу зобов’язав Григоришина заплатити Лук’яненку та Новинському понад 300 мільйонів доларів – гроші, які, за рішенням суду, Костянтин Григоришин вивів із Сумського НВО через підконтрольні йому фірми.