У день Святого Валентина сумські пари можуть одружитися до опівночі

18:41, 14 лют. 2019
 
У день Святого Валентина сумські пари можуть одружитися до опівночі

У день Святого Валентина закохані пари можуть одружитися до опівночі. Перша така весільна церемонія відбулась сьогодні о 10:30 у торговельному центрі Мануфактура. 

Наречені Валентин та Аліна знають одне одного зі школи. Одружитися вирішили спонтанно, в день Святого Валентина, після двох років стосунків.

«Після нового року, правильно? – Так. – Просто прийшов, став на коліно, так, спонтанно, я якраз мила голову. Прийшов, став на коліно й сказав: «Виходь за мене». Ми позавчора подали заявку. Нам запропонували відсвяткувати тут 14-го лютого», – кажуть молодята Аліна та Валентин Перм’якові. 

Привітати молодят прийшли близько двадцяти родичів та друзів. Відвідувачки торговельного центру Олена та Анна кажуть, що ідея цікава, але самі б не наважились на одруження в торговельному центрі.

Подають заяви наречені на стенді держреєстрації. Тут же можуть отримати свідоцтво про одруження. Триває процедура 20 хвилин.

«Молодята за наявності паспортів заповнюють заяви встановленого зразка. Про себе всі данні вказують. Якщо вони були в шлюбі до цього, вони пред’являють документи про розірвання шлюбу: або свідоцтво, або рішення суду», – каже спеціаліст Зарічного відділу управління держреєстрації Оксана Сіробаба.

Реєстрація шлюбу сьогодні коштує 85 копійок. Одружитися в Мануфактурі можна до 10-ї вечора, в Open Space, на Петропавлівській,75 – до опівночі. 

«Сьогодні ми зареєстрували урочисто першу пару, але до цього ми не встигли ще відкритися, вже була черга на подачу заяв. Загалом по всій області, на цей час, 53 заяви на реєстрації шлюбу подано. Й ми чекаємо, що їх буде більше, бо «Шлюб за добу» діє у чотирьох містах Сумської області», – говорить начальниця управління держреєстрації теруправління юстиції в Сумській області Наталя Дуднікова. 

Проект «Кохання поза часом» у Сумах відбувається вдруге. Станом на 17:00 в торговельному центрі побралися 10 пар. Крім обласного центру, одружитися до опівночі можна в Шостці, Тростянці та Охтирці.