У дитсадку «Купава» продавали солодощі, щоб допомогти тваринам

17:25, 15 лют. 2019
 
  У дитсадку «Купава» продавали солодощі, щоб допомогти тваринам

На благодійному ярмарку на подвір’ї закладу продавали страви, підготовлені батьками вихованців. Гроші передадуть на потреби Сумського обласного товариства захисту тварин.

 «У нас банановий торт з кремом, тістечка у формі сердечок, так як вчора був День святого Валентина, також далі у нас тістечка у формі троянд, зроблені з яблук і посипані корицею, і, як полюбляють наші діти, желе різнокольорове», - розповіла продавчиня Вікторія Беспалова.

 «Сказали дівчата, що дуже смачне це печиво. Будемо куштувати. Домашня випічка, матуся старалася. Сказали, дуже смачно, дуже вдячна. Гроші підуть на благодійність,для собачок», - розповіла покупець Марина Самаріна.

Представники товариства захисту тварин взяли з собою на захід підопічних: кота, кішку та собаку, щоб спробувати знайти їм господарів серед відвідувачів ярмарку.

 «У цьому дитсадочку є гарний живий куточок, де живуть тварини, діти змалечку привчаються до того, що можна жити поряд з твариною, і вона не створює загрози», - розповів голова Сумського обласного товариства захисту тварин Олександр Сипленко.

Поки в одній частині подвір’я батьки продають для гостей солодощі, в іншій частині для дітей та гостей організували театралізоване дійство, ігри та конкурси для дітей і батьків.

 «Цікавий захід, він приурочений до завтрашнього Дня спонтанного прояву доброти. Кожного року проводимо акції. А сьогодні це свято поєдналося з іншим – Стрітенням», - сказала завідувачка Сумським ДНЗ «Купава» Алла Слюсар.

Усього на ярмарку вдалося зібрати близько 6000 гривень. За них волонтери планують купити крупи для годування тварин у центрі перетримки, іншу частину грошей витратять для лікування тварин, що потрапили в аварії або зазнали жорстокості з боку людей.