Прокуратура провела обшуки у Сумській міськраді

17:12, 21 лют. 2019
 
Прокуратура провела обшуки у Сумській міськраді

Сьогодні зранку в правовому управлінні та у двох відділах міськради прокуратура провела обшуки. Слідчі дії відбувалися в рамках кримінального провадження щодо загибелі дитини в ліфті у січні цього року.  

"Вилучено документацію, яка зараз опрацьовується. Відповідно за результатами опрацювання буде надано правову оцінку певним посадовим особам. – Документацію вилучали стосовно певних ліфтів? – Так, стосовно ремонту ліфтів, стосовно функціональних обов’язків певних посадових осіб, які мали б наглядати за використанням коштів, за проведенням цих робіт. Ми знаємо, що неодноразово зверталися і мешканці будинків і безпосередньо дідусь загиблого немовляти скаржились на роботу підйомника, який був відремонтований кілька місяців тому" - Наталя Науменко, прес-секретарка прокурора Сумської області. 

"Прийшли з виямкою документів все, що пов’язано з ліфтами. У них був перелік документів на які ми надали копії.  - Які саме документи шукали у вас? – я зараз не пам’ятаю, але всі розпорядження, робота комісії, приписи Держпраці і так далі" - сказав Олександр Журба, заступник Сумського міського голови.

2 січня у підйомнику багатоповерхівки, що знаходиться за адресою Супруна 31/1 загинув двомісячний хлопчик. За цим фактом директору та електромеханіку компанії, яка обслуговувала ліфт, вручили підозри. Наразі, за рішенням суду, чоловіки знаходяться під домашнім арештом.

До 15 лютого спеціальна комісія міської ради мала озвучити результати внутрішнього розслідування. 18 лютого голова комісії Максим Галицький сказав, що термін службового розслідування та відсторонення від посади директора Департаменту інфраструктури Григорія Яременка, до якого надходили скарги на роботу капітально відремонтованого ліфту, продовжили до 1 березня. Григорій Яременко спілкуватись з нами щодо цієї історії відмовляється.