Прокуратура Сумської області повідомила про підозру заступнику міського голови та директору Департаменту СМР

9:47, 22 лют. 2019
 
Прокуратура Сумської області повідомила про підозру заступнику міського голови та директору Департаменту СМР

21-го лютого прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру директору департаменту Інфраструктури Сумської міськради Григорію Яременко та заступнику міського голови з питань ЖКХ – Олександру Журбі, через бездіяльність яких, за версію прокуратури, загинуло немовля в ліфті. Про це прокуратура повідомила на брифінгу.

За інформацією прокуратури, ТОВ «Міськсумиліфт» у 2017 р. було проведено ремонт ліфту в будинку Суруна 32/1 на 100 тис. грн. Попри це, жителі дому Супруна 32/1 звертались до керівництва департаменту Сумської міської ради. Розслідування встановлено, що департаментом в 2017-2018 рр. департаментом було укладені договори на капітальний ремонт понад 117 ліфтів на суму 34,4 млн грн. Однак директор департаменту інфраструктури СМР не забезпечив перевірку ремонту ліфтів.

Наразі 10 ліфтів перевірені. Оглядами встановлено в 5 ліфтах – відсутні заміни деталів, коли за документів, ці деталі були замінені. Також у міській раді була створена комісія, яка мала забезпечувати безперебійну та безпечну роботу ліфту, головою якого був заступник міського голови.

Наразі цих посадовців допитують. За наслідками допитів буде з’ясовано, чи є ризики з їх сторони впивати на хід розслідування. Зараз ми намагаємось дізнатись імена адвокатів посадовців.

Нагадаємо, 2 січня 2019 року у підйомнику багатоповерхівки, що знаходиться за адресою Супруна 32/1, загинув двомісячний хлопчик. За цим фактом директору та електромеханіку компанії, яка обслуговувала ліфт – ТОВ "Міськсумиліфт", вручили підозри. За рішенням суду, чоловіки знаходяться під домашнім арештом. До 15 лютого спеціальна комісія міської ради мала озвучити результати внутрішнього розслідування. 18 лютого голова комісії Максим Галицький сказав, що термін службового розслідування та відсторонення від посади директора Департаменту інфраструктури Григорія Яременка, до якого надходили скарги на роботу капітально відремонтованого ліфта, продовжили до 1 березня. Григорій Яременко спілкуватись з нами щодо цієї історії відмовляється.