3 мільйони на ремонт поліклініки Сумського онкодиспансеру виділили з обласного бюджету

18:11, 22 лют. 2019
 
3 мільйони на ремонт поліклініки Сумського онкодиспансеру виділили з обласного бюджету

За виділення трьох мільйонів сьогодні проголосували депутати обласної ради. Вони підуть на ремонт будівлі на вулиці Троїцькій, 48, де раніше працювала поліклініка обласної лікарні. 

Щодня до поліклініки обласного онкодиспансеру звертається до 280 пацієнтів.

«Та поліклініка, яка у нас є вона розрахована на 80 відвідувань в зміну. Та й коридори у нас вузькі і кабінетів малувато. Там будуть усі фахівці, які приймають у нас у поліклініці і всі кабінети там будуть, також там буде ендоскопічна служба і служба ультразвукової діагностики. Решта кабінетів залишаться тут. На місці поліклініки яка є зараз – там буде відділення хіміотерапії»,- розповів головний лікар Сумського обласного онкодиспансеру Володимир Конанихін.


Приміщенню півсотні років. У 2018 році на заміну вікон у приміщенні з бюджету області виділили 500 тисяч гривень. Сьогодні ж депутати обласної ради проголосували за зміни до бюджету області на 2019 рік, де своїм рішенням виділили 3 млн грн. Всього ж, за словами начальника управління капітального будівництва Анатолія Ворожка, орієнтовна вартість робіт – 10-11 мільйонів гривень. Тож розраховують на дофінансування з державного фонду регіонального розвитку.


«Ми укладаємо договорів з проектною документацією, виконуємо проект, і проходимо його експертизу, проводимо закупівлю через систему прозоро і паралельно готуємо документацію для подачі на розгляд комісії по розподілу коштів ДФРР. Передбачається виконання – це термомодернізацію поліклініки, заміну інженерних мереж, які на сьогодні вже зношені й застарілі. Це і водопровід, каналізація, опалення, електричні мережі», - повідомив начальник управління капітального будівництва Сумської облдержадміністрації Анатолій Ворожко.

Наступним першочерговим завданням для онкодиспансеру є ремонт п’ятиповерхового корпусу, який дав тріщину. Загалом же, за словами Володимира Конанихіна, аби повністю закрити потребу закладу у ліках, обладнанні та ремонтні необхідно близько 200 мільйонів гривень. Бюджет закладу на цей рік – близько 56 мільйонів гривень, з них 50 – піде на зарплати працівникам та комунальні платежі.