На благодійному ярмарку у Сумах зібрали 14 тис. 400 грн. на лікування онкохворої дівчинки

19:37, 4 бер. 2019
 
На благодійному ярмарку у Сумах зібрали 14 тис. 400 грн. на лікування онкохворої дівчинки

14 тис. 400 грн. зібрали сьогодні на благодійному ярмарку учні сумської школи №4. Гроші підуть на лікування онкохворої дівчинки Кіри Вельтер. Вона зараз знаходиться у відділенні гематології обласної дитячої лікарні.

П’ятирічна Кіра Вельтер хворіє на гострий лейкоз. У січні цього року в неї стався рецидив. На лікування з прифронтового Бахмута до Сум родина приїздить вдруге.

Денис Вельтер, батько:

"Ми у себе зверталися за допомогою, але депутати відразу нам відказали, фонди також сказали, що фінансування на онкохворих дітей немає. Операція коштує близько 110 тис. євро, це якщо робити в Польщі. Якщо робити в Італії - це стане 125 тис. євро. Ну і плюс там витрати на проживання, харчування, можливо якісь витрати на медикаменти".

Ліана Нікітенко, завідувачка відділенням онкології та гематології обласної дитячої лікарні:

"Ми повинні кожен 21 день проводити більше 10 блоків хіміотерапії. І після цього, з огляду на ранній рецидив, дівчинка потребує алогенної трансплантації стовбурових клітин. Так як в родині у неї немає сиблінга, тобто рідного брата або сестри. Вся сім’я мама, тато, і Кіра обстежені. Батьки – гаплоідентичні, тобто підходять наполовину Кірі".

Збирали гроші всією школою. Заклад розміщується у двох будівлях – тут ярмаркували діти з 5 по 11 класи.

Аліса Харченко, учениця школи №4:

"Ми сьогодні здивуємо випічкою. У нас дуже багато випічки сьогодні. Майже всі діти з класу принесли. Ми допомагаємо, збираємо гроші на благодійність онкохворій дівчинці. І хочемо їй допомогти, щоб вона видужала, щоб всі діти були здорові". 

Ірина Коваль – вчитель школи №4

"Ми ретельно готувалися, і діти, і батьки, і вчителі до цього ярмарку. Навіть волонтери передали ось такі цікаві магнітики, тарілочки, щоб ми могли продати, і допомогли дівчинці врятувати її від страшної хвороби".

Благодійний ярмарок тривав годину - у підсумку зібрали для Кіри Вельтер 14 тис. 400 грн.