На Сумщині розпочалася операція "Мігрант"

16:26, 5 бер. 2019
 
На Сумщині розпочалася операція

 Державна міграційна служба разом з правоохоронцями та прикордонниками Сумщини розпочала операцію «Мігрант» по виявленню нелегальних мігрантів і людей, що порушують міграційне законодавство.

 У межах операції співробітники Міграційної служби проводять роз’яснення у Сумських вишах та рейди у громадських місцях. Сьогодні перевіряли документи біля універмагу «Київ» .Перевірили близько десяти осіб - вони студенти, і мають реєстрацію. Один чоловік виявився громадянином України.  "В 2006 – 2007-муц я приїхав в Україну, вчився 6 років в медичному інституті. Потім після закінчення навчання я вирішив залишитися тут. Одружився, отримав спочатку вид на проживання – на постійне проживання. Після цього подав на документи и отримав громадянство. Тепер я громадянин України," - розповів Равад Расул-Ібрагім Аль-Халбусі.

 Операцію «Мігрант» на Сумщині проводять не вперше - каже заступник начальника Міграційної служби Сумщини Олександр Овруцький:"Протягом березня-травня цього року буде проводитися профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».  У минулому році управлінням було притягнуто до адміністративної відповідальності 726 порушників на загальну суму близько 800 тисяч гривень. Також було виявлено 350 нелегальний мігрантів, з який 32 особи було примусово видворено за межі України".

  За п’ять днів операції на Сумщині співробітники Міграційної служби склали 11 адміністративних протоколів за порушення міграційного законодавства на суму 15300 грн.