На Сумщині будуватимуть груповий будинок для дітей, які не мають або позбавлені батьків

16:18, 8 бер. 2019
 
На Сумщині будуватимуть груповий будинок для дітей, які не мають або позбавлені батьків

На Сумщині планують збудувати перший малий груповий будинок для дітей, які не мають або позбавлені батьків. Зводитимуть такий у Верхній Сироватці - на гроші держбюджету.

Кошторис будівлі - 2 млн 900 тис тисяч гривень.    

Алла Александрова, голова Верхньосироватської ОТГ, розказала: «У кінці 18-го року ми перерахували аванс на будівництво малого групового будинку. Зараз державні кошти знаходяться на казначейських рахунках і вже буквально через тиждень ми починаємо будівництво малого групового будинку».

Площа будинку має бути 256 квадратних метрів. Розташовуватиметься він поруч із місцевою лікарнею.

Малий груповий будинок для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування планують зводити на цьому місці, роботи мають розпочати наприкінці березня, завершити – на початку вересня 2019 року.

У ньому мають жити до 10 дітей, розказав Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації  Юрій Калиновський: «Малий груповий будиночок – це новітня форма, це маленька сімя з вихователем, з директором, з нянечкою і з помічником цих дітей. Передбачено, що діти, які будуть знаходитися у малому груповому будиночку – це будуть діти з інвалідністю. Це перший малий груповий будинок у області і всього їх лише вісім по Україн».

Світлана Міняйло, начальниця відділу організаційно-правового забезпечення та управління персоналом Верхньосироватської сільради, каже: «Кожен вихователь буде закріплений за певною дитиною, який буде знати її історію, долю, її діагнози те, що їй необхідно і буде постійно перебувати поруч з конкретною дитиною».

Планують, що у майбутньому будинку житимуть діти з усієї області.

За словами начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації Юрія Калиновського, наразі в області в інтернатних закладах перебуває 111 дітей сиріт та дітей позбавлених батькІвського піклування.