У Сумах почали виплачувати субсидію готівкою

19:46, 13 бер. 2019
 
 У Сумах почали виплачувати субсидію готівкою

 У Сумах почали виплачувати субсидію за житлово-комунальні послуги готівкою. Аби роздати гроші всім субсидіянтам, відділення «Ощадбанку» працюють з понеділка по суботу з 8 до 19 години, без перерви.

У відділені «Ощадбанку» на Горького, 32 видають картки з 8 ранку. За ними отримувачі субсидії, не пенсіонери, отримуватимуть готівку. Сьогодні тут очікують до ста людей. Дмитро Симоненко один із них.

Дмитро Симоненко, сумчанин, говорить:

«За допомогою сайту все зрозуміло було. Достатньо швидко оформив свій час – 9.45. Ось прийшов. Все швидко дуже. Зараз дуже небезпечно не платити по комунальному платежу, це тільки на оплату комунальних платіжок підуть ці гроші. Ні на що інше не планую використовувати».

Для тих, хто має картку цього банку, реєструватися на сайті не потрібно.

Олена Ольховик, керуюча відділенням, розповіла:

«Субсидіанти, які оформити субсидію до 31 грудня 2018 року і мають картку «Ощадбанку»: зарплатну, депозитну, соціальну – зарахування субсидії відбувається автоматично».

У відділенні«Ощадбанку» на Іллінській, 49 впродовж дня чекають на 120 людей, які отримають картку, на яку надходитиме монетизація субсидій. Ми були у ньому по обіді. З 8-ї ранку й до першої дня там надали послуги 63-м людям. Марина Андрющенко зареєструвалася до цього відділення, бо воно найближче.

Марина Андрющенко, сумчанка, розповіла:

«Прийшла, черга була трохи затримана, десь хвилин на 15. Буду витрачати на погашення заборгованості по квартплаті».

Марина Чумаченко за 5 годин робочого часу встигла поспілкуватися з 17-ма сумчанами. На обслуговування одного клієнта має 15 хвилин.

Марина Чумаченко, головний спеціаліст відділення, розповіла:

«Люди приходять поінформовані, приходять через те, що вони вже зареєстровані на гарячу лінію, гаряча лінія їх консультує щодо потрібної обов’язкової наявності документів – паспорта та ідентифікаційного коду. Люди приходять з документами, на свій час. Обслуговуємо, хто через карту, хто через «Швидку копійку» на бажання клієнта».

Видавати гроші через «Ощадбанк» почали відучора й винятково тим, не пенсіонерам, які мали картки цього банку. З 13 березня готівку видавали новим клієнтам – розповіла заступниця начальника обласного управління Сумської філії Любов Тараненко. Вчора перерахували 23 мільйонам гривень 15-тьом тисячам людей. Суму за сьогодні підрахують завтра.