Суми відвідала Марина Порошенко

20:52, 14 бер. 2019
 
Суми відвідала Марина Порошенко

До Сум приїхала дружина Президента Марина Порошенко. Вона відвідала Інклюзивно-ресурсний центр у Косівщині, державний університет і виробниче підприємство «Стиль» українського товариства глухих. 

Марина Порошенко мала приїхати до Інклюзивно-ресурсного центру о 14:00 годині. За 15 хвилин до того на неї чекали ось ці люди.

Тетяна Харченко, соціальний працівник:

"Ви тут працюєте? – Вам правду нужно казать? Конечно я працюю в Сумському районі. Ні я не вчитель школи, я фахівець із соціальної роботи . – А як ви дізналися про приїзд? – Так із ЗМІ, в інтернеті, на сайті адміністрації районної. Цікаво побачити першу леді України".

Ніна, вчителька:

"Ми приїхали із іншої школи. – З якої, з сумської? – З сумської, із району. Сумського району. – А як ви дізналися про приїзд, і чому ви тут саме? – Приїхали підтримати інклюзивну освіту в нашій Україні. Нас тут багато. А ви всі, колективом усім приїхали?"

Віра Ратич, пенсіонерка:

"Я з Блоку Петра Порошенка". 

Цей інклюзивно-ресурсний центр у Сумському районі утворили торік. Його директорка розповіла – хто, як та для чого його фінансує.

Ірина Штанько, директорка Інклюзивно- ресурсного центру Сумського району (с. Косівщина): 

"В минулому році, на 2018 рік близько 3 млн. 800 тис. було виділено на фінансування нашого навчального закладу. Це побудована нова котельня на альтернативних видах палива ,це і вікна, це і при дбано 1мультимедійних комлексів, 4 проектора, нові меблі. – З якого бюджету виділялося? – З державного. – А ви отримували гроші із фонду Петра Порошенка? – Ні".

Марина Порошенко приїхала о 14-й. Спочатку спілкувалась з дітьми, потім оглянула класи інклюзивного центру. 

Марина Порошенко, голова благодійного фонду:

"Ми готуємо майбутніх тренерів, вони мають відповідати дійсно всім вимогам міжнародним і вони отримають сертифікат тренера. - За які гроші ви сюди прихали? – За свої гроші приїхала. Я взагалі їзжду у всі відрядження за свої гроші, купую квитки приїжджаю". 

Наступна зупинка – у Сумському державному університеті. Тут її зустрічали учасники освітянської конференції.

Лілія Христенко, вчителька школи:

"У Нас тут проходить коференція по самоврядуванню. – А на кого ви чекаєте? – На першу леді України". 

У середині університету – вишикувалися студенти.

Єлизавета Сергієнко, студентка:

" У нас закінчилися пари, і ми прийшли сюди. – А чого сюди прийшли? - Насправді я особисто не знаю, чого ми прийшли сюди. Чесно. Але так склалися обставини, що ми маємо зараз зустріти представника. – А кого ви зустрічаєте? - Як мені відомо Марину Порошенко".

Виробниче підприємство «Стиль» українського товариства глухих дружина Президента відвідала останнім – наприкінці його робочого дня.

Людмила Яковчук, директорка виробничого підприємства «Стиль» УТОГ:

"На зміні зараз 50-60 чоловік. Це дві бригади. - Ця зустріч запланована під час роботи? –Так, так"

Візит тривав три години. Супроводжували Марину Порошенко працівники служби безпеки, поліції та охорони.