На Сумщині явка на пробне ЗНО з української мови та літератури склала 97,7%

17:24, 16 бер. 2019
 
На Сумщині явка на пробне ЗНО з української мови та літератури склала 97,7%

99 майбутніх абітурієнтів Сумщини із понад 4 тис. зареєстрованих не з’явилися на сьогоднішнє пробне ЗНО з української мови та літератури.

Біля пункту тестування у Сумському державному університеті зранку зібралися учасники пробного ЗНО. Перевіряють, чи є вони у списках.

"Я вважаю, що потрібно дізнатися свій рівень знань. Готувалися на уроках, у мене гарний викладач. Очікую на результат більше 150 балів", - говорить учасниця пробного ЗНО Аліна Дудченко. 

"Прийшов подивитися на що ми здатні. Якщо ми щось не знаємо, підучити до кінця семестру, щоб здати нормально ЗНО і поступити у вищий навчальний заклад. Готувалися на самостійній підготовці, ходили до репетиторів",- каже учасник пробного ЗНО Денис Пільгуй. 

Саме тестування розпочалося об 11:30. Тривало три години. На пункті пробного ЗНО заборонялось користуватися мобільними телефонами, технічними засобами та друкованими матеріалами.

По закінченню тестування - діляться враженнями.

"Найважчим була література, бо дуже велика галузь питань була, які ми ще не вивчали, але будемо вивчати", - олзповідає учасник пробного ЗНО Ярослав Рубан. 

"Ну взагалі-то ЗНО було не дуже важке. Можна сказати, якщо трішечки підучити, то можна дуже гарно написати. Написав літературу, мова була трішечки складніша, але як говорили багато знайомих, що пробне ЗНО значно складніше за основне. А взагалі приїхав сюди не так, щоб перевірити свої знання, а підготовитись саме емоційно", - говорить учасник пробного ЗНО Владислав Кукса.  

По Сумській області явка на пробне ЗНО з української мови та літератури склала 97,7%.

"Зареєструвалося 4229 осіб, прийшло 4137. На пунктах тестування чергували медики, поліція. Надзвичайних ситуацій не було. Порушень не було. Всі інструктори були на місці, працювали. Тобто, все відбулося в штатному режимі", - говорить начальник департаменту освіти і науки Сумської ОДА Юрій Харламов. 

Наступне пробне ЗНО відбудеться 23 березня. Це один із 10 предметів на вибір майбутнього абітурієнта.