У Сумах на 6 мільйонів гривень відремонтували школу №25

18:13, 22 бер. 2019
 
У Сумах на 6 мільйонів гривень відремонтували школу №25

У Сумах на 6 мільйонів гривень відремонтували школу №25. Це гроші з міського бюджету, розповіла її директорка Лідія Голуб. Робили заклад енергоефективнішим із літа минулого року.

У школі замінили вікна, вентиляційну систему, системи теплопостачання та освітлення. Встановили новий теплопункт, утеплили фасад і дах – розповіла директорка Лідія Голуб.

 "Щоб було комфортно. Від 17 до 21 градуса у кабінетах, і 15 градусів у нас у спортивній залі. Регулювання проходить автоматично. Немає необхідності робити це вручну, а все це робиться завдяки тому ІТП, який ви бачили. Січень і лютий було зекономлено 56 тисяч. Якщо взяти до уваги уже березень, то зекономлено 10 тисяч, тільки за один березень", - розповіла директорка школи №25 Лідія Голуб. 

Роботи виконала фірма ТОВ «Універсалбуд – В». Вона виграла тендер у серпні 2017 року на 6 млн. 100 тис. грн. Майже 5 млн. грн. – їм заплатили. Останній платіж - проведений у листопаді 2018 року // Директора підприємства Василя Хованського, яке ремонтувало і модернізувало школу та її мережі, сьогодні у місті не було. Телефоном, він нам сказав, що частину робіт підприємство виконало за свої гроші, їм мають заплатити близько 2 млн. грн. Як розповів міський голова, роботи тут не завершили.

"Сума була запланована 8 млн. грн. на всі роботи. Це у нас і утеплення покрівля, це у нас і утеплення стін повністю всього приміщення. Це у нас заміна вікон, ІТП. На 6 млн. робот зроблено, і зараз ми вже на завершальному етапі", - говорить сумській міській голова Олександр Лисенко.  

За 2 млн. грн., які залишились, дофарбують фасад і замінять 6 вікон. Усі роботи мають закінчити до початку нового навчального року.

Про які 2 млн. грн. йдеться – в управлінні освіти і науки сумської міськради не знають. Начальник управління капітального будівництва Віталій Шилов, який був замовником робіт, на телефон не відповідає. У системі електронних торгів Прозоро є одна додаткова угода по цьому тендеру про подовження термінів виконання робіт. Про додаткові гроші на виконання інших робіт –  немає.

"Правильніше б було сказати, що на сьогоднішньому етапі роботи виконані по реконструкції та термомодернізації будівлі закладу 25-ї школи на таку-то суму. Фактично роботи виконані на 6 мільйонів", - каже заступниця начальника управління освіти і науки Наталія Гончарова.

У 2018 році відремонтували 13 шкіл на понад 44 млн. грн. Це гроші міського бюджету, державного та депутатські, розповіла заступниця міського голови Віра Мотречко.