У Білопіллі відклали суд, щодо подій на Майдані січня 2014 року

19:27, 22 бер. 2019
 
 У Білопіллі відклали суд, щодо подій на Майдані січня 2014 року

 Сьогодні у Білопільському районному суді мало відбутися підготовче судове засідання у справі про розгін Сумського майдану у січні 2014 року. На лаві підсудних екс-прокурор області Руслан Білокінь, його колеги та колишні міліціонери. Справа слухається у цьому суді з жовтня минулого року. За словами судді Білопільського районного суду Юлії Свиргуненко засідання відклали через неявку всіх потерпілих, крім одного, та неявки цивільних відповідачів – прокуратури Сумської області та МВС.


"На сьогодні більшість повідомлень про вручення судових повісток не повернулося взагалі. З яких причин – не відомо. На сьогодні відсутні дані про більшість потерпілих, про те, що вони належним чином повідомлені. З огляду на ці обставини судове засідання відкладається", - додала Юлія Свиргуненко.

 Підготовче судове засідання відклали на 23 квітня. Нагадаю, справа стосується подій 26-27 січня 2014 року, коли співробітники міліції розігнали сумський Євромайдан. Тоді затримали 13-ть людей - їм закидали захоплення адмінбудівлі. За версією слідства, обвинуваченим інкримінують незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів у Сумах, незаконне затримання, притягнення до кримінальної відповідальності та перевищення влади. Максимальне покарання за такі дії – до 10 років позбавлення волі.