На Сумщині поліція перевіряє «підробного» члена виборчої комісії

19:28, 22 бер. 2019
 
На Сумщині поліція перевіряє «підробного» члена виборчої комісії

На Сумщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підробки документів на подання члена дільничної виборчої комісії від одного з кандидатів на посаду Президента України. До поліції учора заявив представник зазначеного кандидата. Чоловік пояснив: з центрального штабу кандидата він отримав доручення перевірити факт подання до окружної виборчої комісії списку громадян у члени виборчих комісій від їх кандидата. За словами заявника, центральний штаб кандидата не надавав до даної окружної комісії жодних документів. Говорить представник кандидата у Президенти Олександр Ревенко: 

«Із сейфу нам дістали декілька папок – три чи чотири папки, де були заяви, написані людьми, ксерокопії паспортів і подання. Але в поданні не було першої і останньої сторінки де ставиться підпис. Хоча в журналі реєстру написано що, начебто, приходила довірена особа, є контактні данні, є прізвище, ім’я, по-батькові, номер посвідчення. Але по факту він туди не приходив і жодного подання не робив, і ніяких документів не». 

Говорить голова Окружної виборчої комісії № 158 м. Білопілля Олександр Москаленко: 

«Подання подавалося без мене – не я приймав подання, так що я нічого не володію ситуацією

Кор.:  – Людину яка представлялася, ви знаєте?

О.Москаленко: – Ні, не бачив я її». 

Говорить речниця ГУ Нацполіції Сумщини Ельвіра Біганова

«В поліції за даним повідомленням внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст. 358 ККУ, а саме «Підроблення документів». Наразі проводиться відповідне досудове розслідування».