На Сумщині відбувся другий етап пробного ЗНО

17:34, 23 бер. 2019
 
На Сумщині відбувся другий етап пробного ЗНО

Сьогодні відбувся другий етап пробного зовнішнього незалежного оцінювання для цьогорічних  майбутніх абітурієнтів. Усі охочі могли обрати будь-який з 10 предметів, окрім української мови, яку писали минулої суботи, 16 березня. За словами куратор нашої області Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти у Сумської області Валерії Ханікової — на сьогоднішню сесію зареєструвалась Всього по Сумській області була зареєстрована 3401 особа. 191 учасник не з’явився, тобто явка склала 94 %.

"Найбільше обираними предметами для проходження пробного ЗНО сьогодні була математика, на яку зареєструвалися приблизно 1200 осіб, другим предметом йшла історія України, на яку зареєстровано по області було 897. І на третьому місці була англійська мова, на яку зареєструвалися 778 осіб. На жаль, у нас була зареєстрована на французьку мову одна особа, але вона не з’явилася і тому відсоток неявки по Сумській області складає 100%. Також, ми не допустили сьогодні одного учасника до ЗНО внаслідок того, що він не мав при собі жодних документів, які б посвідчували його особу. Це сталося по округу міста Ромни», - додала Вікторія Ханікова.


За словами Валерії Ханікової порушень під час сьогоднішнього іспиту зафіксовано не було. Нагадаю, минулого тижня майбутні абітурієнти складали пробне оцінювання з української мови. Тоді, за інформацією начальника відділу департаменту освіти й науки Сумської обласної держадміністрації Юрія Харламова на ЗНО явка склала майже 98% від 4229 зареєстрованих майбутніх абітурієнтів. Додам, основна сесія ЗНО розпочнеться 21 травня іспитом з математики й триватиме до 13 червня. Вже цього понеділка, 25 березня закінчуються всі терміни реєстрації на основну сесію ЗНО.