3 роки умовно: суд виніс вирок екс-патрульній, що перевищила службові повноваження

17:32, 26 бер. 2019
 
3 роки умовно: суд виніс вирок екс-патрульній, що перевищила службові повноваження

3 роки з іспитовим строком 2 роки та позбавлення спеціального звання лейтенанта поліції і права обіймати посади строком 3 роки. Такий вирок оголосила сьогодні суддя Зарічного районного суду міста Суми Ірина Клімашевська у відношенні екс-патрульної поліціянтки. Прокуратура звинуватила жінку в перевищенні службових повноважень.

Останнє засідання у справі про перевищення службових повноважень відбулося вчора 0 16-тій годині. Як і два попередніх, - у закритому режимі. Про це кожного разу клопотала адвокат обвинуваченої, посилаючись на те, що в ході засідання озвучуватимуть дані медичної документації. Суддя видалилася до нарадчої кімнати після вчорашнього засідання.

Перед засіданням, де мають оголосити вирок, обвинувачена спілкуватися з журналістами відмовилася. За словами її захисниці Оксани Сердюк, у ході судових дебатів, що відбулися вчора, її підзахисна визнала свою провину.

 «Вона щиро кається, винесла вибачення потерпілому – ще до того, як вчора давала свої покази. Ми очікуємо, що вирок буде обвинувальним, проте суд врахує каяття, визнання вини, що в неї дитина малолітня, не зовсім в гарному стані здоров’я батьки, її особисте здоров’я», - сказала Оксана Сердюк.

Сама подія сталася 13 травня 2018 року на вулиці Олександра Аніщенка. Обвинувачена тоді працювала інспектором патрульної поліції й чергувала разом із напарником. Потерпілий Микола Перевізник на сьогоднішнє засідання не прийшов.

«Враховуючи ступінь тяжкості злочину, врахувавши позицію потерпілого, що не має претензій до обвинуваченої, та взявши до уваги, що жінка сама виховує дитину і проживає з батьками, що за станом здоров’я потребують догляду, суд вважає можливим звільнити жінку від відбування основного покарання з випробуванням і призначенням іспитового строку», - сказала суддя Ірина Клімашевська.

«На сьогодні, я думаю, ми вирок оскаржувати не будемо. Проте я ще не можу визначитися в повному обсязі, бо я не поспілкувалася з нею після того, як оголосили весь вирок», - сказала захисник Оксана Сердюк.

 «Прокуратура просила 3 роки позбавлення волі, однак ми погодилися, щоб жінку звільнили з випробувальним терміном на 2 роки. Суд погодився з доводами обвинувачення, поліціянтку визнали винною, і жодних підстав для оскарження вироку у нас немає, прокуратура задоволена, оскаржувати не будемо», - прокоментувала прес-секретарка прокурора Сумської області Наталя Науменко.

Рішення суду вступить в законну силу через 30 днів – після того, як спливе строк для його оскарження.

Також учора була розглянута апеляційна скарга на рішення Сумського Окружного адміністративного суду, яким обвинувачену звільнили з посади. Рішення про звільнення залишили без змін.