На Сумщині роздавати повістки юнакам розпочнуть з 1 квітня

13:14, 27 бер. 2019
 
На Сумщині роздавати повістки юнакам розпочнуть з 1 квітня

З першого квітня розпочнуть роздавати повістки юнакам призовного віку на Сумщині. 645 юнаків – мають призвати на строкову військову службу. З них 110 з міста Суми. Про це розповів голова призивної комісії Максим Галицький. Цього року весняний призов триватиме три місяці. Перша відправка призовників стартує 8 квітня й триватиме до кінця червня.

Сергій Сердюк, заступник військового комісара Сумського комісаріату, розповідає: «100 чоловік, які планують призвати направлять до ЗСУ та в інші військові формування. Хто куди потрапить у першу чергу залежить від проходження лікарської комісії».

Юрій Онопко, заступник військового комісара, каже: «375 осіб будуть призивати до інших військових формувань: Національна служба, Національна гвардія, до Національної служби транспорту». 

Станіслав Кононенко, начальник відділу правоохоронними органами та оборонної роботи, говорить: «Щодо адміністративного правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне порушення від 10 до 15. Кримінальною відповідальністю карається обмеження волі на строк до 3-х років».

Станом на листопад 2018 року, осінній план призову Сумщина виконала на 36%. Тоді, найбільший показник із виконання плану у Роменському районі – 78% та у Путивльському – 75%. Найменший - у Сумах та Охтирці – по 13%.

УТОЧНЕННЯ: 

Станом на кінець грудня 2018 року, Сумщина виконала план призову на 100%, за інформацією, яку оприлюднили на сайті Сумської облдержадміністрації. На кінець призову показник виконання у Сумах був 54,3 %.

Плани на строкову військову службу збільшили на 100 осіб. Почалася призовна кампанія 1 жовтня, тривала до 31 грудня. Президент України Петро Порошенко продовжив призов на місяць.