Гроші на апарат для серця збиратимуть на акції «Серце до серця»

7:55, 4 кві. 2019
 
Гроші на апарат для серця збиратимуть  на акції «Серце до серця»

Добовий монітор артеріального тиску та монітор пацієнта – потрібно закупити для Сумської обласної дитячої лікарні. Для цього збиратимуть гроші на цьогорічній акції «Серце до серця».

Софії 16 років. З 2015 року лікується у кардіологічному відділені Сумської обласної лікарні.

 «У мене виявили, що моє серце б’ється понад 200 разів за хвилину. За допомогою цього апарату у мене виявили, що у мене є порушення з сердечним ритмом.  Мені вимірюють сердечний пульс. Я з ним ходжу 24 години: сплю, ходжу, займаюсь, ходжу по сходах», - розповідає пацієнтка Сумської обласної дитячої лікарні, Софія Ніколенко.

Софії для лікування також потрібен добовий монітор артеріально тиску. Так само, як і 30% пацієнтам лікарні. Вартість такого апарату близько 130 тис грн. В області він один – у міський дитячій лікарні.

 «Акція направлена на закупівлю холтерівського  моніторингу артеріального тиску, також ми просимо монітор пацієнта. На сьогодні, це найсучасніше обладнання, яке дозволяє виміряти й частоту сердечного ритму, чистоту дихання, ступінь насиченості киснем крові та рівень артеріального тиску – все це в одному апараті. Він розрахований на найбільш важких пацієнтів, яким підключається цей монітор і ми економимо час та сили, для того, щоб вияснити, що з дитиною відбувається й призначити правильне лікування», говорить обласний дитячий кардіоревматолог, Алла Журавель.

Гроші збиратимуть волонтери. Їх протягом місяця працюватиме понад 20.

 «Я вже 4 рік поспіль беру участь в акції. Я вважаю, що це дуже блага місія. З кожним роком акція змінює свій напрям. Волонтером може стати той, хто дійсно цього хоче. Це повинно виходити з серця. Це не повинно бути, бо тобі дали якесь розпорядження, а це повинно бути якесь розуміння в голові, для чого ти це робиш», розповів волонтер акції «Серце до серце» Богдан Скібчик.

У рамках акції відбудеться чотири заходи.

«Перший захід відбудеться змагання з блейд-блейду, 14 квітня буде велоквест, 20 квітня буде пасхальний майстер-клас, 21 буде фінальний концерт. Хочеться зібрати не менше, ніж минулого року – 366 тис грн. Плануємо зібрати не менше й закупити якісне обладнання для кардіологічного відділення», - сказала  Крістіна Сахно організатор акції «Серце до серця»

За інформацією обласного дитячого кардіоревматолога Алли Журавель – на амбулаторному прийомі профільного лікаря, протягом року обстежили майже 7тисяч дітей. У середньому, 50 дітей області з вродженими вадами серця оперують щорічно.

Триватиме цьогорічна акція до 30 квітня.

Минулого року на Сумщині зібрали понад 360 тис грн для дітей з вадами слуху.