У Сумах завершився опалювальний сезон

18:28, 5 кві. 2019
 
У Сумах завершився опалювальний сезон

У Сумах завершився опалювальний сезон. Частину будинків, які обслуговує ТОВ «Сумитеплоенерго», вже відключили від централізованого опалення. Решту мають відключити завтра, 6 квітня.

"Сьогодні фахівці Сумитеплоенерго відключили 838 будинків від централізованого опалення. Це будинки теплопостачання, до яких здійснювалося від центральних теплових пунктів. Завтра нами заплановане відключення від опалення 120 будинків. Це будинки, які мають водопідігрівачі. Проблем з обслуговуючими організаціями не було", - говорить Вікторія Врублевська, заступниця директора департаменту "Енергозбут" ТОВ "Сумитеплоенерго". 

Вирішили вимикати опалення на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки в середу. Рішенням комісії ці роботи мають почати в п’ятницю. І завершити в суботу. Нагадаю, минулого року почали вимикати опалення 9 квітня. Тоді середньодобова температура становила 8 градусів тепла. 

Також наразі без тепла (за заявами керівників закладів) у Сумах 17 шкіл та 7 дитячих садочків.   Лікарні в Сумах поки з теплом. Яка ситуація з вимкненням опалення в будинках Котельні північного промвузла нам не вдалося. Від наших журналістів там слухавки не брали. Проте ми надамо їм ефірний час  для відповіді. Нагадаю, опалювальний сезон у місті почали 18-20 жовтня. Котельня північного промвузла почала подавати тепло населенню 2 листопада. Сталося так через борг у 19 млн грн  перед постачальником комерційного газу.  Віддало борг місто, купивши будівлю «Юного техніка».