Заступника мера Сум, який фігурує у справі про загибель дитини у ліфті, залишили на посаді

16:28, 8 кві. 2019
 
Заступника мера Сум, який фігурує у справі про загибель дитини у ліфті, залишили на посаді

Олександр Журба, якому прокуратура висунула підозру у смерті немовляти в ліфті, залишається виконувати обов’язки заступника сумського міського голови. Апеляційний суд залишив в силі рішення першої інстанції, яка не знайшла вагомими доводи прокуратури про відсторонення чиновника від посади на час слідства. Суддя Сумського апеляційного суду Юлія Філонова зачитує регулятивну частину рішення: 

«Колегія суддів постановила: ухвалою слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми від 15.03.2019 якою відмовлено в клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в сумській області Бородька про відсторонення Журби О.І., підозрюваного в частині кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 с. 376 ККУ від посади заступника міського голови м. Суми з питань діяльності виконавчих органів Сумської міської ради за необґрунтованістю залишити без зміни, а апеляційну справу прокурора в кримінальному провадженні Ткаченка – без задоволення».

Говорить речниця прокурора Сумської області Наталя Науменко

«Прокуратура наполягала на відстороненні заступника міського голови. Своє клопотання прокуратура аргументувала тим, що залишаючись на посаді, він може впливати, в першу чергу, на свідків, знищувати докази і т.д

Рішення одразу набрало законної сили і оскарженню не підлягає.

Підозрюють чоловіка в неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило смерть дитини 2 січня у багатоповерхівці на вулиці Супруна 32/1. Тоді  кабіна ліфта затисла візок з дитиною. У справі про загибель немовляти 4-ро підозрюваних. Окрім Олександра Журби, екс-директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко. Також серед підозрюваних директор та електромонтер ТОВ «Міськсумиліфт», яке робило ремонт підйомнику влітку 2017-го. За інформацією прокуратури, Департаментом інфраструктури у 2017-2018 роках укладалися договори на капітальні ремонти понад 180 ліфтів, зокрема, й у будинку на вулиці Супруна. Якщо провину посадовця доведуть – то за неналежне виконання службових обов’язків йому загрожує до 5 років позбавлення волі.