Мер Сум Олександр Лисенко відзвітував перед мешканцями міста

18:40, 13 кві. 2019
 
Мер Сум Олександр Лисенко відзвітував перед мешканцями міста

Сьогодні в обласній філармонії перед сумчанами звітував мер Олександр Лисенко. Послухати про результати роботи за 2018 рік прийшло близько 400 людей – серед них підлеглі міського голови та мешканці Сум. 

Звіт міського голови у філармонії мав розпочатися о 10 годині. За півгодини до початку стали сходитися люди. На вулиці чергують поліцейські та представники громадського формування. У середині приміщення – кінологи із собаками. На вході людей перевіряють поліцейські.

"Моя дитина виявилась талановитою, нарешті визнали її заслуги. Сьогодні мер буде її нагороджувати якимось подарунком. Ми прийшли на цей захід, тому що для нас це дуже важливо . Ну і послухати мера, про його роботу. Що він зробив за минулий рік. Цікавий захід", - говорить сумчанин Андрій Лазарєв. 

"Я працюю в сумському міському центрі дозвілля молоді СМР, і сьогодні ми присутні на звіті мера міста Суми. Презентуємо також нашу діяльність, розповідаємо всім присутнім, хто хоче почути і дізнатися більше як працюють з молоддю", - каже сумчанка Інна Дмитренко. 

"Що ви хочете почути від мера? – Що зроблено, і що обіцяє у майбутньому зробити. Я працюю в комунальному підприємстві, мені це цікаво", - розповідає сумчанин Олександр Олексійович. 

У фойє філармонії роздають друковані буклети зі звітом, у залі – збираються люди. Серед них підлеглі мера, керівники департаментів та управлінь.

Захід розпочався о 10 годині виступами дитячих музичних колективів. Звітувати перед сумчанами Олександр Лисенко почав о 10:40.

Перед громадськістю звітує в п’яте. По закінченню переходять до запитань. Містяни питають про курсування міського транспорту, вивезення сміття, ремонту дворів та доріг. Зокрема, щодо багатоповерхівок біля Центрального ринку по вул. Засумській.

"В цьому році ми заходимо до вас повністю на ремонт прибудинкових територій. Від вас вже приходили в минулому році не один раз люди зі зверненнями", - говорить міський голова Олександр Лисенко. 

У фойє філармонії є скринька для подання пропозицій міському голові. Пропозиція Тетяна Погрєбної – єдина, що потрапила сюди.

"Я хочу, щоб прибрали за собаками на вулицях. Зелена травичка, діти ходять босі, хочуть нюхати квіти, розглядати, а це неможливо. Тільки по асфальту ми ходимо", - розповідає сумчанка Тетяна Погрєбна. 

"Такою темною плямою залишається стадіон «Авангард», тому що підрядна організація все ж-таки під час торгів по Прозоро дуже зменшила вартість проекту для того, що б виграти. А потім не змогли його зробити. І в нас ця проблема далі виникає, що є судові справи з ними. Нам вдалося зробити, що не було саме в 2017 році – це те, що ми відремонтували вул. Роменську новою технологією. Я думаю, це гарантія десь 15-20 років на нове покриття. Вдалося зробити вул. 20 років Перемоги. Тому що ця дорога була забута всіма владами, і до нас хто були, і нам було складно це зробити, але ми знайшли шляхи і відновили її, зробили її, з ефективним переносом комунікацій, які там треба було робити", - каже Олександр Лисенко. 

Захід тривав чотири години. За оцінками поліції його відвідали близько 400 людей. Скільки витратили грошей з бюджету міста на звіт Олександра Лисенка, начальниця відділу прес-служби міськради Ольга Семениста пообіцяла сказати у понеділок.

Дорогу по вул. 20 років Перемоги, про яку говорив Олександр Лисенко, ремонтували у минулому році. До цього двічі тендер не відбувся, тоді в управлінні капітального будівництва сумської міськради уклали прямий договір з комунальним підприємством «Шляхрембуд» на поточний середній ремонт. Витратили - 30 млн. грн. Це гроші державної субвенції. 2 км дороги по вул. Роменській відремонтували за 33 млн. грн. 

Нагадаю, у цьому році на завершення реконструкції стадіону «Авангард» з міського бюджету запланували 8 млн грн., ще 4 млн. за словами начальника управління капітального будівництва Віталія Шилова, проситимуть з державного бюджету. У 2018 році роботи з реконструкції стадіону не виконували через припис державної служби з надзвичайних ситуацій Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», якому належить стадіон. Порушення стосувались пожежної безпеки у спортивному комплексі. В жовтні минулого року представники рахункової палати, виявили порушень на 4,5 млн. грн. Справу передали до НАБУ. Нагадаю, у січні 2017 року управління капітального будівництва  провели тендер на реконструкцію стадіону. З чотирьох компаній, які брали участь в аукціоні, найнижчу ціну - 18,5 млн. – запропонувала будівельна компанія «Федорченко». Реконструкція почалася у квітні 2017 року.