Чемпіонат України з мотокросу розпочався в Сумах

18:07, 20 кві. 2019
 
Чемпіонат України з мотокросу розпочався в Сумах

Приймало його урочище Баранівка. Триватимуть змагання два дні. Усього тут змагатимуться учасники у 15 класах.

 «Дуже важка траса,дуже багато трамплінів . Проїхав як для себе дуже добре. Я трьохкратний чемпіон України з кантрі-кросу, і дуже багато перемог у мене інших», - розповів учасник змагань Павло Рябчук із Києва.

Усього учасників – близько ста. Приїхали зі Львова, Києва, Житомира, Дніпра,Запоріжжя, Луганська і Чернігова. Іван Брик із Харкова змагається в класі «Хобі»: «Займаюся років два, а катаюся років з десяти. Приваблює швидкістю та стрибками. У нас буде заїзд 10 хвилин 2 кола, це дуже легко буде, зараз юніори їдуть,їм тяжко».

Участь у чемпіонаті беруть і жінки. Тетяна Гаращенко приїхала із Дніпра, змагатиметься в класі «Екіпаж»: «Клас «Екіпаж» – це по суті один із найскладніших класів. Тому що працює дві людини, це командна робота. А командна робота – це перш за все довіра, впевненість, узгодженість».

Спочатку перший етап чемпіонату планували організувати в Олександрії Кіровоградської області. Там місцеві організатори відмовились від змагань. Серед інших міст обрали Суми. Про завтрашній змагальний розповів організатор чемпіонату Анатолій Бортнік: «Завтра будуть діти від 6 до 8 років, квадрацикли  будуть. Наша збірна команда по квадрациклам на сьогодні займає 1 місце в кантрі-кросі на Чемпіонаті України».

Переможці чемпіонату України визначаться після семи етапів. Наступний, другий етап відбудеться 26 травня в Ромнах.