У Сумах до армії відправили першу партію цьогорічних призовників

12:00, 23 кві. 2019
 
У Сумах до армії відправили першу партію цьогорічних призовників

 У Сумах готові служити строкову службу вишикувалися біля пам’ятника афганцям. Вони – перші, хто у 2019 служитиме в Збройних силах України.

Понад 130 хлопців призовного віку. Всі вони служитимуть в Збойних силах України. Це перша партія цього року, що поїде на службу. 

 "Я призовник. Призвали, сьогодні проходимо медкомісію, тести на збірному пункті, потім будемо відправлятися в наші пункти. Настрій бойовий. Це важливий крок для кожного чоловіка, кожен хлопець стає чоловіком", - каже призовник Олексій Ходунов.

"Як кожна мама я хвилююся, він приїжджав до мене в частину, я служила в 95 бригаді. Він приїжджав, йому подобалося, він ходив на екскурсію до мене в частину. Казав, що хоче залишитися в армії там в Житомирі, але я не сприймала це серйозно. А коли прийшла повістка, я зрозуміла, що син дорослий і піде служити", - каже мати призовника Наталя Якименко.

 "Сьогодні третина з планового завдання, яке визначено для області на призов на військову службу – 30 відсотків.   19 команд  - напрямки різноманітні, у військові частини і бойового складу і не бойового. В операції ООС брати участь не будуть", - повідомив Валерій Ізмаілов, військовий комісар сумського обласного військоммату.