Суд закрив справу щодо директорки департаменту фінансів Сумської міськради

22:01, 24 кві. 2019
 
Суд закрив справу щодо директорки департаменту фінансів Сумської міськради

Справу директорки департаменту фінансів Сумської міськради – Світлани Липової у Зарічному районному суді м. Суми сьогодні закрили у зв`язку з закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності. Їй інкримінували вчинення адміністративного правопорушення з ознаками корупції. Жінка три рази до цього до суду не приходила.

«За результатами розгляду, постановою суду  провадження у справі закрито,  у зв’язку з закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності. Згідно ч. 3 ст. 38 КУпАП адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення», – каже головний спеціаліст Зарічного районного суду Юлія Попович.

Нагадаємо, протоколи на Світлану Липову склало Національне агентство з питань запобігання корупції. До суду вони надійшли 26 березня – після того, як 13 березня та 20 березня Світлана Липова не приїхала до НАЗК для надання пояснень. На чиновницю протоколи склало Національне агентство з питань запобігання корупції. Згідно них жінка повинна була дати пояснення, чому, не повідомила про конфлікт інтересів. Йдеться про її голосування на сесії 29 березня 2017 року,  як депутата міської ради  за подовження оренди землі підприємству її сина. Сама Світлана Липова коментує  цю ситуацію так.

«Конфлікту інтересів я не визнаю, з моєї сторони ніяких порушень не було. Я не голосувала за продовження договору оренди, я голосувала тільки за включення питання на повторне голосування і там було не одне питання, а вісім і який може бути конфлікт інтересів, якщо коли закінчується договір оренди підприємець платить ставки земельного податку і якщо приймається – це вже технічне питання», – каже Світлана Липова.