Сумські фігуристи готуються до останніх змагань у сезоні

14:31, 1 тра. 2019
 
Сумські фігуристи готуються до останніх змагань у сезоні

Сумські фігуристи готуються на чемпіонат України з фігурного катання на роликових ковзанах. Цими змаганнями вони закриють сезон. З останнього ж турніру у Франції сумчани привезли п’ять нагород.

Шестирічна Єва Гейнович у Франції змагалась у категорії до 9 років. Зі своєю програмою «Світлячок» отримала медаль за «приз глядацьких симпатій».

Наймолодша з сумчанок – Кароліна Недбай . Тренується трохи більше року. Фігуристка стала кращою серед 12-ти суперниць у своїй категорії.

 «Дівчатка, які були високі, вони хвилювалися, а я не хвилювалася. Я радісно виїхала й почала їхати під музику», - говорить фігуристка Кароліна Недбай.

Усього Україну у Тулузі представили вісім спортсменів. З них шість сумських фігуристів. Вони змагались у 2, 3 та 4 дивізіоні. В останньому, у категорії «кадет» перемогла сумчанка – Анжела Линник.

 «У мене була програма: я була в образі «воїнки». Мені поставили елементи ритмічні. Мені треба було закінчити під музику. Це було дуже складно. Але все таки я зробила це», - розповіла фігуристка, Анжела Линник.

Третє «золото» для Сум виборола Алла Полуляшенко. Тренується спортсменка три роки.

 «Я задоволена своєю перемогою. Я думаю, що перемогла завдяки артистизму, високим стрибкам, обертам. Я б могла набрати ще більше балів, якщо б я не спіткнулася на доріжці. Я не впала але це мені зробимо мінус. Все було ідеально крім цього», - говорить фігуристка, Алла Полуляшенко.

З п’яти нагород сумські фігуристи також вибороли дві «бронзи».   

Ми дуже довго їх готували. Ми готували їх фізично, психологічно. Дуже складна була дорога до змагань. Вони витримали. Все, що ми від них хотіли, вони виконали. На цей час вони їздять на змагання за власні кошти», -  каже Світлана Каравай, тренер з фігурного катання.