У Сумах відкрили кримінальне провадження за забруднення Псла

18:06, 2 тра. 2019
 
У Сумах відкрили кримінальне провадження за забруднення Псла

У Пслі в районі Старого Села знайдені органічні речовини. Такий висновок зробили спеціалісти екологічної інспекції після дослідження проб річної води. Гідрохімічний аналіз води здійснили після того, як сумчанин розмістив в мережі Інтернет фотографії забрудненої річки.

"За результатом опрацювання соціальної мережі Фейсбук, було знайдено повідомлення – місцевий житель виклав фото, там де зображено конкретне забруднення річки Псел. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил охорони вод", - прокоментувала прес-секретарка прокурора Сумської області Наталя Науменко.

"За результатами аналізу виявлено перевищення наявності в воді органічних сполук, хімічне та біологічне споживання кисню збільшено у півтора-два  рази, це свідчить про те, що органіка попала в воду. За результатами досліджень ми не бачим зараз підстав, щоб бити сполох", - прокоментував в.о.начальника Державної екологічної інспекції в Сумській області Олександр Уваров. 

 Як повідомив Олександр Уваров, інспекція має намір провести додаткові експертизи в районі очисних споруд Сумського водоканалу, де були знайдені органічні речовини.Але вже двічі спеціалістів не допустили на ці ділянки. Екологи намагалися отримати дозвіл на експертизу води через суд, але суд відмовляє у задоволенні позовів інспекції.

Прес-секретарка КП "МІськводоканалу" Вікторія Журавльова, пообіцяла прокоментувати ситуацію завтра вранці.