У Зарічному суді Сум продовжують розглядати скаргу депутата

18:11, 2 тра. 2019
 
У Зарічному суді Сум продовжують розглядати скаргу депутата

Сьогодні у Зарічному районному суді міста Суми слухали свідків за скаргою депутата Конотопської міськради Олександра Кирія на бездіяльність слідчого, стосовно неповернення йому вилученого майна під час обшуку. Їх було двоє – це директор та головний бухгалтер приватного підприємства «Будстиль-ЛТД», де й мав проходити обшук.
Іван Щербань, свідок, розповів:
«Я сказав, що це не наше приміщення. Мене там не було, бо не маю на це право. Ми орендуємо на територію офісу 10 квадратів. Договір оренди, схема все є, яку саме частину ми орендуємо. Але поліція не зважаючи на те, сказала, що ми не бачимо тут ані табличок».
Наталя Гаврилко, свідок, розповів:
«Коли завершили огляд документів і їх виїмку, на годиннику було близько першої години, я ще зраділа, що так швидко все закінчилося. Потім їх зацікавило друге крило цієї будівлі. Я говорила, що там інші люди працюють і до нас не мають ніякого відношення. Втім, туди пішли».
Відео відзняте під час обшуку прокуратура на засіданні не мала.
Олександр Ващенко, слідчий управління Нацполіції Сумської області, розповів:
«На флеш-карті пам’яті, вони знаходяться у кримінальному провадженні – Я вам казав, щоб ви принесли?- Я не є головним слідчим у цьому кримінальному провадженні».
Микола Шершак, суддя Зарічного районного суду м. Суми
«Я просто позбавлений можливості надати належну процесуальну оцінку поясненню вказаних свідків, тому що я повинен зіставити що там фіксувалося під час обшуку чи дійсно були карти чи схеми, чи дійсно повідомляли про це, які там приміщення. Це все об’єктивно впливає».
Наступне засідання по цій справі відбудеться 7 травня о 14-30. Тоді переглядатимуть відеоматеріали, відзняті під час обшуку. Нагадаю, 16 квітня, слідчі виявили 380 тисяч доларів у приміщенні громадської приймальні депутата, яка знаходиться в одній будівлі з приватним підприємством «Будстиль-ЛТД», де і мав проводитись обшук у рамках кримінального провадження від 26 січня 2018 року, щодо будівництва футбольного міні-поля у с. Козацьке Конотопського району (це територія Бочечківської ОТГ). Про це йдеться в інформації Сервісу моніторингу реєстраційних даних компаній України та судових реєстрів. Тоді, вартість робіт склала майже 1,5 млн грн – це гроші Державного фонду регіонального розвитку…Будувало міні-футбольне поле приватне підприємство ПП «Будстиль-ЛТД».