Сумська команда – серед переможців гри «Гурби-Антонівці»

19:15, 6 тра. 2019
 
Сумська команда – серед переможців гри «Гурби-Антонівці»

Ця гра проводиться у лісовому масиві біля села Антонівці Шумського району на Тернопільщині. Вона є найбільшою щорічною для молоді з усієї України. Протягом трьох діб учасники жили в лісі та відтворювали партизанську боротьбу на місці найбільшого бою УПА проти НКВС. У грі  змагалися команди "Вовки", "Леви" та "Їжаки" протягом 60-ти годин.

Бали команди здобували двома способами: виявляли ворожі прапори та зривали зі суперників стрічки, які символізували життя.  Курінь  «Вовки», до якого увійшли півсотні сумчан, втретє поспіль став переможцем,  набравши цьогоріч 298 балів.

 «Гра була доволі активною, вистачало різних супротивників.  З самого початку у нас був виграшний результат. Ми продовжували нарощувати результат і до кінця гри добились перемоги, якої хотіли досягти.  Досить важко було через те, що дощ йшов майже всю частину гри, була така деморалізація через погоду, було досить холодно і морозно, але нам це не стало на заваді», - розповів телефоном курінний команди «Вовки», сумчанин Валерій П’ятаченко.

Гру організували  усімнадцяте. Взяли участь у ній близько 300 осіб з Тернополя, Києва, Івано-Франківська, Львова, Сум. Організатори заходу- Міністерство молоді і спорту України, Тернопільська облдержадміністрація та Молодіжний Націоналістичний Конгрес.